Što je to agilnost u prodaji?

72 pregleda
Ana Pilato 09.12.2020. pitanje u rubrici Posao od Ana Pilato [Superaktivan] (2,797 bodova)

Što je to agilnost u prodaji?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Koje su osobine potrebne za dobivanje posla u prodaji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Vedran Soric 09.12.2020. odgovor od Vedran Soric [Aktivan] (490 bodova)
24.01. odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor
Agilna prodaja je koncept koji kaže da prodavači moraju prilagoditi svoj prodajni pristup kako bi zadovoljili potrebe svojih kupaca. Te se potrebe mogu definirati na različite načine, no cilj prodajne agilnosti ostaje isti: „kako prilagoditi svoj proces prodaje svakom procesu kupnje?“ U svojoj srži, gotovo je nemoguće pronaći razloge protiv prodajne agilnosti – naravno, prodavači bi trebali prodavati drugačije u različitim situacijama.

Nije da pratim nogomet, no nogometna analogija je čak i meni nekako najbliža, pa dopustite da se izrazim nogometnim žargonom – naime, niti jedna nogometna momčad ne bi svaki put koristila istu napadačku strategiju bez obzira na obranu… ili možda bi? Neka me isprave oni koji razumiju nogomet…

Isto tako (a ništa bolji nisam niti u ovom sportu), niti jedan golfer ne bi koristio istu palicu za svaki hitac, bez obzira na udaljenost od rupe.

U medicini, niti jedan kirurg ne bi koristio isti kirurški instrument bez obzira na postupak – ja se barem nadam. Pitanje koje se zapravo postavlja samo sebi jest…zašto bi prodavači prodavali na isti način svim kupcima? Je li to uopće moguće? E pa odgovore na ta pitanje daje prodajna agilnost.

Slična pitanja

1 odgovor 96 pregleda
2 odgovora 25 pregleda
Naslovnica (klik na glavni Znatkov logo) sada nudi ZANIMLJIVA pitanja s puno odgovora, a opcija "NOVO!" u gornjem glavnom izborniku NEDAVNA pitanja i odgovore.

Gdje pratiti Znatka?

...