118 pregleda
Ana Pilato u rubrici Posao od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Prevedeno s engleskog, fraza "storytelling" opisuje društvenu i kulturnu radnju dijeljenja priča, ponekad s improvizacijom, kazalištem ili uljepšavanjem. 

Kako pripovijedanje odnosno stroytelling pomaže kad radimo prodaju? 

Kako se može primijeniti pripovijedanje (eng. storytelling) u prodaji?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Vedran Soric od Vedran Soric [Proaktivan] (570 bodova)
Jedna od prodajnih strategija koja zadnja dva desetljeća dobiva na značaju je važnost priče. Prodaja zahtijeva uvjeravanje. A optimalno uvjeravanje uključuje pripovijedanje. Da biste napravili razliku u svom prodajnom pristupu, potrebna je dodana vrijednost. Kao ljudi volimo priče i volimo slušati o iskustvima.

Vrhunski prodavači pripovijedaju priče jer time angažiraju kupce i postavljaju prodajnu poruku u kontekst koji privlači pažnju, a možda čak i dotiče osjećaje potencijalnog kupca. Razmislite o svojim omiljenim brendovima, o svojim omiljenim tvrtkama. Vrlo vjerojatno su vam omiljeni jer se usredotočuju na pričanje priča kroz svoj proizvod/uslugu i kroz svoje ljude. Priča pruža strukturu koja olakšava razumijevanje vašeg „prodajnog pitch-a“ i pamćenje istog, tako da vaš potencijalni klijent može preporučiti i obraniti vaš brend u trenutku kada niste prisutni.

Slična pitanja

1 odgovor 147 pregleda
1 odgovor 43 pregleda
1 odgovor 213 pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...