178 pregleda
Ana Pilato u rubrici Posao od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Da li introvertne osobe mogu biti dobri prodavači tj. baviti se aktivno prodajom?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako pobijediti sram i povučenost?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Vedran Soric od Vedran Soric [Proaktivan] (585 bodova)
  1. Naravno da mogu – zapravo to je vrlo često zabluda gdje se kaže da prodavači moraju biti extroverti. Zamislite samo da jedan ekstremni extrovert prodaje extremnom introvertu…što mislite, jel bi uspio…? Pa uspio samo u jednom…izluditi sirotog introverta. Isto vrijedi i za obrat…kada introvert ide prodavati extrovertu…jednostavno se ne razumiju i jedan za drugoga će u ekstremnim situacijama reći da su „ludi“…no to i jest ljepota prodaje…da ne možemo svi prodavati svima, bez obzira na proizvod, uslugu ili cijenu…
+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić [Megaktivan] (12.6k bodova)
Kao introvert koji se bavio prodajom moj kratki odgovor glasio bi "da".

No, željela bi navesti još neke bitne stvari koje sam zamijetila. Za mene osobno to bi nakon nekog vremena znalo postati zaista zamorno, pogotovo ako bi prošlo više vremena bez slobodnog dana. (npr. ukoliko sam radila 6-7 dana za redom pa tek onda dobila slobodno) jer se tu radilo o kontaktu s ljudima 8 a ponekad i više sati dnevno. Problem zna nastati kada su ljudi bezobrazni prema vama. To zna jako pokvariti dan pogotovo ako ste početnik u tom poslu i još se ne znate "obraniti". Ja sam na sreću imala dobre kolege koje bi uskočite ukoliko bi primijetili da se nešto događa ali vjerojatno neki introverti nisu te sreće. Uz to, morate naučiti stvoriti tu masku ekstroverta, osobe koja želi ugoditi kupcima, konstantno izgledati sretno, samouvjereno i opušteno pa čak i kada to niste, što zna biti zaista teško ako niste dobre volje taj dan. Ja sam osobno znala doći kući više umorna mentalno nego fizički(što je čudno za nekog tko stoji +8 sati na nogama).

Tako da eto, odgovor je da - izvedivo je, ovisno i o tome koliko te prilagodljivi, ali treba paziti kakav utjecaj takav posao ostavlja na vas.

Slična pitanja

1 odgovor 158 pregleda
1 odgovor 61 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...