Mia Marijanović u rubrici Poslovanje od

Da li dobivena potpora male vrijednosti (de minimis potpora) onemogućava ili nekako umanjuje dobivanje drugih sličnih potpora od institucija? 

Problem je što smo dobili u firmi obavijest o korištenju potpore male vrijednosti koju imamo za obvezu izvješćivati institucije nadležne za praćenje korištenja državnih potpora te se takva obavijest treba čuvati sve dok isteka potpore.

* povezano sa odgovorom na pitanje: Što su to potpore male vrijednosti (de minimis)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+3 glasa
Viktor Viljac od

Potpore male vrijednosti u Hrvatskoj se smatraju oblikom državnih potpora koje nije potrebno prijaviti Europskoj komisiji, ali podliježu određenim uvjetima i ograničenjima. Prema pravilima EU-a, tvrtka može dobiti do 200.000 eura potpore male vrijednosti u razdoblju od tri godine. Tvrtka koja prima potpore male vrijednosti dužna je obavijestiti nadležna tijela i voditi evidenciju o dobivenim potporama, kao što ste spomenuli.

Primanje potpora male vrijednosti ne sprječava poduzeće da prima druge oblike državnih potpora, ali će se uzeti u obzir pri ocjeni ukupnog iznosa državnih potpora koje je poduzeće primilo. Kada poduzeće dosegne gornju granicu potpora male vrijednosti, više potpora male vrijednosti neće moći dobiti dok ne istekne trogodišnje razdoblje. Međutim, tvrtka i dalje može primati druge oblike državne potpore sve dok je u skladu s pravilima i smjernicama EU.

Uvijek je najbolje provjeriti s institucijom koja pruža potporu ili se posavjetovati sa stručnjakom koji može savjetovati o posebnim pravilima i uvjetima za dobivanje državne potpore.

Slična pitanja

2 odgovora 771 👀
1 odgovor 192 👀
1 odgovor 283 👀
1 odgovor 288 👀
1 odgovor 330 👀
Filip Jurišić 26.06.2015. pitanje u rubrici Poslovanje od Filip Jurišić
1 odgovor 323 👀
Marija Userin 30.09.2020. pitanje u rubrici Financije od Marija Userin
1 odgovor 130 👀
1 odgovor 3.2k 👀
Jan Iveković 02.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Jan Iveković
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...