512 pregleda
Mia Marijanović u rubrici Odnosi i veze od Mia Marijanović
U odnosu između dvije žene... bilo poznanice, prijateljice, poslovne kolegice... stvara li se prirodno taj odnos da žena ženi bude vuk?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+13 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić

Izreka ''žena je ženi vuk'' najviše se koristi kada jedna od osoba(prijateljica, sestri, poznanica..) izda drugu osobu. Nažalost tada ju povrijedi i onda se najčešće kaže ta izreka. 

Svakako ne mora to uvijek biti tako. Postoje odnosi između žena koji su zaista rijetkost i nekada ne dođe nikada do potrebe da se ta izreka kaže. Dakle neka prijateljstva prebrode sve. Prijateljice, dvije ženske osobe se najbolje razumiju, podupiru i upravo one su si međusobno najvažnije. To najbolje funkcionira kada međusobno povjerenje nema granica, kada si sve govore i u svemu se dogovore. 

No iskreno nekako sam se više susretala s time da je izreka ''Žena je ženi vuk!'' istinita i da najčešće jedna od osoba izda drugu. To se kaže u onim situacijama kada ti vrlo draga i bliska osoba ''zabije no u leđa''. U tim situacijama je teško nositi se s raspadom prijateljstva, obiteljskih odnosa ili pak samo nekih poslovnih odnosa. Osobno mislim da se to najčešće događa u partnerskim odnosima (u smislu posla), jer jedna osoba većinom ima više želje za napredak i sve bi učinila da postigne određeni cilj. Upravo u takvim situacijama lako i bez kajanja izda drugu osobu. Kod prijateljstava je to malo rjeđe, no opet događa se pogotovo kada jedna strana je prijatelj iz koristi... Ali to isto tako puno teže padne drugoj osobi i tu dolazi do ''raspada'' jedne osobe jer ju je bliska prijateljica povrijedila.

Svakako smatram da se treba paziti drugih žena. Žene su baš kao što mnogi kažu sposobne na sve, pa tako i zabiti nož u leđa ili biti ''Žena ženi vuk!''. 

+11 glasa
Iva Murat od Iva Murat
odabran od Mia Marijanović
 
Najbolji odgovor
Neke žene su ponekad sklone ogovaranju i ljubomori, ali smatram da to ne vrijedi za sve žene i da ne bismo trebali generalizirati. Iako se mnogo puta uzrečica "Žena je ženi vuk" ostvarila, to nije uvijek točno. Postoje žene koje zaista imaju iskrena prijateljstva i dobre namjere te se raduju sreći one druge. Isto tako, nož u leđa nam lako može zabiti muškarac tako da ova uzrečica ne bi trebala vrijediti samo za žene.
+7 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
Nažalost jesu jer se konstantno uspoređuju s drugim ženama, smatraju ih prijetnjom kako za sebe i svoj uspjeh u poslovnom životu tako i za onaj uspjeh u onom privatnom životu (ljubavni odnosi, veza). Konstantni tračevi, manipulacija, osjećaj ugroženosti, zavist, ljubomora češće su negativni osjećaji koji se javljaju ženama nego muškarcima. Žene (ne sve ali većina) se previše opterećuju stvarima koje nisu bitne i koje loše utječu na njih i na sve druge koji imaju posla s njima. Nisu sve žene iste, kada vam je iskreno stalo do nekoga bili žena ili muškarac, sretni ste zbog tuđeg uspjeha. Pitanje je samo da li je nekome iskreno stalo do vas.
+5 glasa
Darija Magdalenić od Darija Magdalenić

Ne bih rekla da danas ta poslovica ili izreka ima svoju težinu koju je možda nekad imala, a pitanje je da li je ikad i vrijedila. Više mi se tu sviđa kako ju je komentirala naša poznata bloggerica Andrea Andrassy:

"Žena ženi NIJE vuk – to su izmislili ljudi koji su trebali opravdanje za to što su šupci."

:)

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
6 odgovora
Ivana Basar 14.09.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Ivana Basar
6 odgovora
4 odgovora
8 odgovora
Lovro Gustić 26.11.2020. pitanje u rubrici Odnosi i veze od Lovro Gustić
7 odgovora
1 odgovor
Ivana Mačić 07.05.2022. pitanje u rubrici Osobni razvoj od Ivana Mačić
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...