239 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Odnosi i veze od Ivan Gačić
Što reći frendu teoretičaru koji vjeruje u teorije zavjere?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Ivana Horžić od Ivana Horžić
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Vjerujem da su prilikom ovakvih situacija ključni i najvažniji dobri argumenti. Ukoliko imate spremne dobre argumente za pobijanje njegovih teorija neće izbiti toliko velika svađa. Isto tako je ponekad dobro i prihvatiti tuđe mišljenje i uvjerenja jer isto tako su naša uvjerenja za nekoga čista glupost i nejasnoća. No dakle ukoliko s pojedinom osobom razgovaramo o nečemu i ne slažemo se s njom nije dovoljno samo reći tvoje mišljenje je glupo... To će najčešće eksalirati i dovesti do svađe. Ukoliko mi imamo drugačija uvjerenje potrebno je imati dobre argumente, obrazložiti zašto se ne slažemo, što mi smatramo drugačijim i tada dati i primjer koji ide uz našu teoriju. 

No svakako ukoliko se ta osoba i dalje ljuti najbolje je ne svađati se s njom, zaustaviti se na tome da svatko ima svoje mišljenje i da nije vrijedno prekida prijateljstva ili svađe. 

+6 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
uređen od Sandra Vukov
Pustiti da vjeruje u šta god hoće jer s teoretičarima i filozofima ne treba nikada ulaziti u rasprave. Jednom kad im argumentirate i uđete s njima u raspravu to ne prestaje. Oni u šta god da vjeruju imaju potrebu to naglašavati dokle god nas ne uguše sa svojim razmišljanjima i na veoma sarkastičan način znaju podbadati ljude koji ne vjeruju u isto što i oni. Takve ljude sam dosta ignorirala jer kad ih ne bi ignorirala (kad sam bila mladja) takve rasprave bi potrajale i danima, a što se njih tiče mogu i desetljećima. Puštam ljude da vjeruju u šta god žele i ako su mi prenapadni sa svojim idejama, kada me trebaju dobiti će moju sekretaricu :D

Slična pitanja

4 odgovora
2 odgovora
3 odgovora
6 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...