595 pregleda
Pepper Potts u rubrici Posao od Pepper Potts [Superaktivan] (1.4k bodova)
Što je - otvorena molba za posao?

Postoji li možda zatvorena molba za posao?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Ana Pilato od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Otvorena molba za posao je molba koju šaljete zajedno sa osobnim životopisom onom poslodavcu koji još nije raspisao natječaj za radno mjesto. Iako je radno mjesto zatvoreno, no tvoja molba je otvorena. Ovo je način da preduhitrite poslodavca, pogotovo ako se javite netom prije otvaranja zatvorenog radnog mjesta čime povećavate šanse da se izdvojite između konkurencije za to radno mjesto. 

Dobra otvorena molba je Vaša osobna, personalizirana upravo za tog poslodavca i ako nije napisana kao jedna od ovih tu: https://www.moj-posao.net/Savjet/71075/Stvarni-primjeri-neuspjesnih-otvorenih-zamolbi/52/

Najbolji način za poslati otvorenu molbu je osobni pristup poslodavcu uživo dolazak na vrata. Sljedeći najbolji način je telefonskim pozivom, dok je najmanje uspješan način da samo pošaljete email. Iako se koristi samo za službenu poslovnu komunikaciju (ugovori i računi), čak i slanje otvorene molbe za posao običnom poštom je puno bolje nego slanje email-om. U biti, uopće Vam ne bi preporučila slanje otvorene molbe za posao na email poslodavca.

Slična pitanja

1 odgovor 317 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...