237 pregleda
Ana Marić u rubrici Posao od Ana Marić [Početnik] (2 bodova)
uređen od Znatko
Poštovani,
molim Vas za informaciju o sljedećem:

1. Zadnjih 8 godina zaposlena sam kod privatnog poslodavca i prijavljena na SSS, dok imam diplomu iz ekonomije i po struci sam VSS. Prije nekih 5 godina povećao se opseg i složenost poslova u toj firmi, te mi je obećano da ću biti prijavljena na VSS. No sada uvidom u evidenciju putem sustava eGrađanin, vidim da sam cijelo vrijeme prijavljena na SSS, a knjigovođa zadužena za tu promjenu kaže da je tada "zaboravila".

2. Glede plaćenih doprinosa mi je svejedno, jer kod mog poslodavca ne postoji interni dokument niti kolektivni ugovori koji utvrđuju visinu minimalne plaće ovisno o stručnoj spremi. Meni je važno da mi se prizna moj rad.

3. Iscrprnim pregledom HZMO "Lana", vidim da je promjenu moguće obaviti elektroničkim putem, pa me zanima može li knjigovođa ipak unijeti tu promjenu npr. ovaj tjedan i prijaviti složenost poslova na VSS, ali retroaktivno - tako da odabere datum promjene npr. nekad u 2016. godini? Ili ostajem zakinuta za sve ove godine kada sam mislila da sam prijavljena na VSS jer nisam imala uvid u evidenciju putem sustava eGrađanin?

Hvala

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

Slična pitanja

2 odgovora 1.9k pregleda
1 odgovor 862 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...