Saša Radosavljević u rubrici Osobni razvoj od Saša Radosavljević
Koji su najbolji ljetni planovi?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

6 odgovor(a)

+12 glasa
Sandra Vukov od Sandra Vukov
odabran od Saša Radosavljević
 
Najbolji odgovor
Spavajte dovoljno i napravite si raspored. Pridružite se teretani, upoznajte nove ljude i steknite nove prijatelje. Putujte s obitelji ili prijateljima na bilo koje mjesto. Pročitajte najmanje 2 romana, provedite jedan sat dnevno za čitanje. Gledajte filmove s različitih jezika (regionalni filmovi ili međunarodni). Eksperimentirajte s novim hobijem: kuhanje ili slikanje ili učenje glazbenog instrumenta. Možete napisati nešto, to može biti blog ili vaš osobni dnevnik. Organizirajte svoju sobu, uredite garderobu i krevet, učinite nešto da vam bude ugodno. Popis možda izgleda iscrpno ali bit će to produktivan odmor. Čak i ako uspijete učiniti više od polovice to će biti produktivno. Napokon bi se mogli s osmijehom prisjetiti svog odmora :)
+12 glasa
Znatkica od Znatkica
Na vrijeme organizirati ljetni godišnji. Pripremiti ušteđevinu od plaće za put unaprijed. Dogovoriti ga sa šeficom i sa dečkom. Pripremiti tijelo za ljetovanje, vrućine i sunce. Malo fitness, malo sunčanje na bazenu ili uz rijeku u prirodi. Ako ste u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Kupiti novi badić i svježu kremu za sunčanje. Prošlogodišnju kremu bacite jer je štetna. Obaviti šoping da obnovim garderobu za ljetovanje.

Odabrati neku novu dobru destinaciju za ljetovanje. Gdje još niste bili. Gdje i ti i dečko želite otići zajedno. Gdje ima super plaža koje su po tvom ukusu. Ja volim pješčane plaže i gdje ima neki bar ili restoran uz plažu, ali i da postoji dio plaže s hladom.

Pripremiti knjige za čitanje na plaži u hladovini uz šum valova. Pronaći znamenitosti i restorane koje želite zajedno obići na destinaciji.

Ne zaboravite se odmoriti i pri tome uživati. ;)
Ivan Gačić 18.07.2021. pitanje u rubrici Priroda od Ivan Gačić Kada je prvi dan ljeta?
+8 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Najbolji ljetni planovi su oni koji vama osobno najviše pašu! Neki ljudi ljeto vole provoditi opuštajući se na plaži, u bazenu i slično, dok se drugima više sviđa vrijeme provoditi u adrenalinskim aktivnostima te isprobavati nove stvari koje do tada još nisu imali prilike isprobati. Ukoliko ste prvi tip, onaj koji voli opuštanje, najbolje je da si izaberete neku mirniju lokaciju gdje planirate boraviti, te odlučite čime se tih dana želite baviti. To može biti čitanje, gledanje filmova, igranje društvenih igara s obitelji/prijateljima/partnerom, odlazak u večernje šetnje. Ukoliko želite isprobati neki novitet, pronađite i novi hobi. Guglajte najzanimljivije hobije, sigurno će vam se neki od tih svidjeti, a da ih se možda ne biste na prvu sjetili.

Ukoliko ste drugi tip osobe, onaj koji voli adrenalin, onda znate što vam je činiti. Napravite popis lokacija koje želite obići, ponesite sve što mislite da vam je za te dane potrebno - npr. ukoliko idete na rafting na rijeci ili na vožnju jet - skijem, zasigurno će vam kupaći kostim dobro doći. Ukoliko volite prirodu, odvažite se i na kampiranje. Još jedna aktivnost koja je kod nas dosta popularna u zadnjih nekoliko godina je i bungee jumping, pa ako ste hrabri, odvažite se i na to ukoliko već niste.
+4 glasa
Matija Kranjčić od Matija Kranjčić
Najbolji ljetni planovi su oni koji dođu nekako spontano i bez puno stresa i pretraživanja. Znam da je to teško, ali čovjek može naći na primjer neku destinaciju za odlazak na more, i isto tako ne mora imati točno isplaniran svaki dan sa raznim događajima i posjetima mjesta. Naravno da toga treba biti, ali ne u jako strukturiranom rasporedu. Ja bih preporučio odlazak na neki otok na otprilike dva tjedna bez mobitela i ovog modernog svijeta a zatim pred kraj ljeta odlazak na neku inozemnu destinaciju kako bi čovjek upoznao nove kulture i proširio svoje "vidike".
+4 glasa
Monika Kiris od Monika Kiris
uređen od Monika Kiris

Najbolji ljetni planovi uključuju zabavu, opuštanje i kupanje. Ukoliko želite doživjeti ljetnu slavonsku avanturu, možete se zaputiti na jedno od najpopularnijih slavonskih kupališta - Orahovačko jezero, koje je smješteno u Orahovici, gradiću u Virovitičko-podravskoj županiji, smještenom na padinama Papuka.

Orahovačko jezero
Orahovačko jezero

Ukoliko želite izbjeći gužve u turističkim središtima ,Orahovačko jezero je mirna destinacija koja će posjetiteljima pružiti pravo osvježenje.

Ovo jezero je nastalo izgradnjom nasipa šezdesetih godina prošlog stoljeća na području grada Orahovice, te je tijekom godina postalo jedno od omiljenih kupališta u kontinentalnom dijelu Hrvatske. Unatoč tome što je umjetno jezero, njegova iznimna čistoća rezultat je stalnog dotoka svježe vode iz vlastitih izvora. Okruženo papučkom šumom, ovo jezero privlači sportaše, rekreativce te zaljubljenike u prirodu.

Bungalovi na Jezeru
Bungalovi na Jezeru

Jezero se trenutno uređuje, a po završetku uređenja u sklopu jezera će se nalaziti i sportski tereni, sanitarni čvorovi te 14 drvenih bungalova sa ukupno 28 kreveta, savršeno uklopljenih u prirodni pejzaž. Nedaleko od bungalova gradi se i Edukativni centar Orahovica – Škola u prirodi s dodatnih 52 kreveta, čime će ukupno biti dostupno 80 ležajeva na Jezeru.

Stoga, ako već sada planirate ljetovanje i želite istražiti nešto jedinstveno, razmotrite ovu hrvatsku destinaciju.

Foto: Hrvoje Jurić i TZ VPŽ

+2 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Najbolji ljetni plan je posvetiti se sebi, a to se može napraviti na sljedeće načine:

• Uživati u stvarima koje volimo, poput naših hobija, šetnje, druženja s obitelji i prijateljima, ispijanje čaja ili soka u dvorištu, biti kreativan i ostalo.

• Bavljenje sportom. To je zdravo i dobro je iskoristiti ljeto za odraditi dobar trening, ali nikako pretjerati kod prevelikih vrućina jer može doći do dehidracije, prevelikog umora i vrtoglavice. Obavezno piti puno vode tijelom vježbanja.

• Otići na izlet. To ne mora biti odlazak na more koji je jako skup, nego može biti i odlazak negdje u planine, novi grad ili selo, posjeti znamenitostima, muzejima i dvorcima.

• Odlazak u kino. Nije loše otići pogledati neki dobar film. Nije baš izlet, ali je jeftinije od izleta i zabavno je.

• Ljetni posao

• Učenje stranog jezika

• Učenje novih stvari. To može biti naučiti svirati neki instrument ili naučiti crtati ili neku znanost.

• Promatranje zvijezda teleskopom, dalekozorom i golim okom.

Slična pitanja

1 odgovor 572 👀
1 odgovor 1.5k 👀
1 odgovor 289 👀
3 odgovora 2.6k 👀
1 odgovor 336 👀
3 odgovora 529 👀
3 odgovora 284 👀
1 odgovor 479 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...