Matija Kranjčić u rubrici Posao od
promjena rubrike od Znatko
Koliko je bitno imati posao koji te ispunjava kao osobu?

Je li bolje imati dobro plaćeni posao i uz njega se baviti hobijem ili imati i manje plaćen posao, ali u njemu uživati i ići na taj posao bez grča i stresa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+9 glasa
Ružica Perić od
Odgovor na ovo pitanje nije jednostavan pogotovo u današnje vrijeme kada je stres svakodnevni dio našeg života. Naravno bilo bi savršeno imati posao koji volite, ali ukoliko vam taj posao ne može osigurati dobar život opet dolazimo do toga da proživljavate stres jer si teže osiguravate egzistenciju. Stoga bi najidealnije bilo pronaći neku zlatnu sredinu. Dobro plaćen posao, gdje se možda čak i namučite ponekad, ali znate da ćete preživjeti odnosno dobro živjeti s novcem koji vam takav posao osigurava. Ukoliko to ne možete pronaći, ja bi osobno odabrala drugu opciju, pa makar ponekad bilo teško. Ipak ćete taj posao raditi jos duži niz godina, a stres koji mozete proživljavati na poslu zaista utječe lošije na kvalitetu vašeg života.
Ivan Gačić od
Preidealno je sanjati da će posao koji dobijete biti onaj koji skroz voliš. Možda posao i da, ali radna sredina onda pokvari ili samo jedan pojedinac je dovoljan. Tako da je zlatna sredina definitivno realna opcija.‌
+8 glasa
Laura Marjanović od
odabran od Matija Kranjčić
 
Najbolji odgovor
Uvijek bih izabrala posao koji me ispunjava kao osobu. Mislim da svaki čovjek koji ide bez grča i stresa na posao je sretan i bezbrižan čovjek. Isto tako sam sigurna ako je čovjek dobar u svome poslu i ako ne zarađuje puno u određenom trenutku može sebe svojom upornošću i željom za napretkom dovesti do veće pozicije, a time i većih primanja. Želje za napretkom neće manjkati ako je čovjek na neki način zaljubljen u svoj posao.
+7 glasa
Nikolina Šrajbek od
Radije bih odabrala posao koji me ispunjava kao osobu nego posao koji, zbog stresova i nezadovoljstva onime što radim, utječe na mentalno zdravlje, a kojemu se u današnje vrijeme ionako pridaje premalo pažnje.

Iskusila sam kako je raditi nešto što ti predstavlja veliku anksioznost i strepnju sve dok moje granice izdržljivosti nisu dosegle maksimum, a i dandanas nerado se prisjetim negativnih osjećaja s kojima sam dolazila na taj posao. Vjerujem da čovjek može dobro zarađivati radeći ono što voli ako je inovativan, motiviran, kreativan i ambiciozan, a da za to ni ne trebaju velika ulaganja koja možda ne bi uspio ostvariti zbog manje zarade na radnom mjestu. Naravno da bi balans između uloženog truda i mjesečnih primanja bio najidealnija opcija.

Znam da bih bila frustrirana da sebi i svojoj obitelji ne mogu priuštiti osnovne životne standarde, ali sam, isto tako, sigurna da ne bih bila pasivna i svoje vrijeme trošila na žaljenje.

Slična pitanja

4 odgovora 749 👀
4 odgovora 1.1k 👀
1 odgovor 942 👀
1 odgovor 1.1k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.3k pitanja

23.2k odgovora

8.9k komentara

1.7k korisnika

...