140 pregleda
Monika Kiris u rubrici Posao od Monika Kiris
tagovi uređeni od Monika Kiris

Koliko je ugovora uručeno u sklopu korisnicima PozivaZaželi – program zapošljavanja žena" 2022.godine?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Ministar Marin Piletić uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna za Zaželi u Gradu Lipiku

Ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić u sklopu radnog posjeta Požeško-slavonskoj županiji u Lipiku je svečano uručio 36 ugovora vrijednih više od 40 milijuna kuna korisnicima Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III.

„Riječ je o jednom od naših najvažnijih projekata, koji se iznova i svakodnevno potvrđuje kao neprocjenjiv za postizanje veće socijalne uključenosti u lokalnim zajednicama diljem Hrvatske“

…istaknuo je ministar Piletić i dodao kako će se provedbom projekata za koje su uručeni ugovori omogućiti zapošljavanje više od 800 žena u Slavoniji, koje će pružati potrebnu pomoć i podršku za gotovo 5000 starijih i nemoćnih osoba u svojim zajednicama u sljedećih šest do osam mjeseci.

Do sada je u okviru prethodne dvije faze Poziva Zaželi sklopljeno 746 ugovora ukupne vrijednosti od gotovo 1,8 milijardi kuna, što ga čini jednim od najvećih Poziva financiranih sredstvima Europskog socijalnog fonda u razdoblju 2014. -2020.

Nastavak Programa Zaželi očekuje se i u novoj financijskoj perspektivi 2021. -2027. čime će se osigurati podrška postojećim mjerama dugotrajne skrbi i prevencije institucionalizacije.

Podsjetimo, 11. listopada ove 2022. godine Europska komisija je usvojila Program Učinkoviti ljudski potencijali 2021. – 2027. vrijedan 2,27 milijardi eura uz pomoć kojega će se omogućiti nastavak Programa Zaželi posebno usmjerenog na pomoć i podršku starijim i nemoćnim osobama u svakodnevnom životu.

Uručenju ugovora u Lipiku prisustvovali su župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, zamjenik županice Požeško-slavonske županije Ferdinand Troha i gradonačelnik Grada Lipika Vinko Kasana.

  Slična pitanja

  1 odgovor
  3 odgovora
  Znatko medijski pokriva


  Zagreb
  28. 11. 2023.

  ULAZNICE
  Znatko medijski pokriva


  Zagreb
  29. i 30. 11. 2023.

  ULAZNICE
  Znatko medijski pokriva

  Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

  Zagreb
  6. 12. 2023.

  ULAZNICE

  Medijska platforma Znatko

  NAJNOVIJE VIJESTI

  Impressum | Znatkova redakcija

  12.6k pitanja

  20.0k odgovora

  7.1k komentara

  1.6k korisnika

  ...