Redakcija u rubrici Priroda od Redakcija
prikazano od Znatko

Kako se nositi s ljetnim vrućinama?

Svi savjeti su dobrodošli... Napišite kako se snalazite sa sunčevim zagrijavanjem, vrućim zrakom, toplotnim udarom, bez hladovine, ...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+9 glasa
Silvija Garić od Silvija Garić
Ljetne vrućine postaju sve jače i većini gotovo neizdržive. Kako biste se zaštitili od vrućina važno je prije svega unositi dovoljno tekućine da tijelo ne dehidrira. Također, ljeti je poželjno, kako mnogi nutricionisti već godinama savjetuju, jesti lakšu i svježu hranu.
Nije poželjno izlagati se suncu kada je zračenje jako, a ako ste u takvoj situaciji namažite se kremom sa zaštitnim faktorom te nosite kapu, naočale i dugu odjeću kako ne biste dobili opekline. Također, ako se nalazite vani puno će vam pomoći da otvorite i kišobran.
Prostorije u kojima boravite rashladite klima uređajem ili ventilatorom. Naravno, navečer ili kada se temperature spuste potrebno je otvoriti prozore da se prostor prozrači.
Ljetne vrućine postaju podnošljivije uz ove savjete, a idealna prilika za rashladiti se je ako živite u blizini mora, jezera ili rijeke.
+9 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
odabran od Redakcija
 
Najbolji odgovor

Evo nekoliko savjeta kako se rashladiti prilikom ovih teških valova vrućine:

1) Rashladni uređaj - ukoliko ga do sada nemate, pokušajte ga što prije nabaviti. Ako niste u mogućnosti nabaviti klimu, pokušajte investirati u ventilator. Danas postoje i oni ventilatori sa sustavom vodenog hlađenja, odnosno vodene pare, što dodatno pomaže prilikom rashlađivanja.

2) Jedite laganiju hranu - tu stavljam naglasak na voće. Voće je izrazito bitno jesti u ljetnim mjesecima jer osim što nas zasiti vrlo je dobar i hidratizator organizma što je iznimno važno.

3) Zamračite prostorije - u ranijim jutarnjim satima, dok je vani još koliko toliko svježe provjetrite prostorije, a čim malo zagrije, što više možete zamračite prostorije roletama, zastorima. Ukoliko i dalje u prostoriji ima previše svjetla, možete na prozor učvrstiti malo deblji ručnik kako bi što manje topline ulazilo preko prozora.

4) Odlazak na kupanje - ukoliko imate vremena, otiđite na bazene ili neku rijetku ako ne možete otići na more. Osim što je zabavno i opuštajuće, voda će vas rashladiti i odmah će vam biti lakše.

5) Tuširanje - ukoliko ne možete na bazene, more ili rijeku i vaš tuš će vam dobro pomoći rashlađivanju.

6) Ručnik - namočite mali ručnik u hladnu vodu ili ga na određeno vrijeme stavite u škrinju. Nemojte ga predugo držati na određenoj dijelu kože kako ne biste oštetili kožu hladnoćom. 

 

Slična pitanja

3 odgovora 449 👀
3 odgovora 280 👀
3 odgovora 302 👀
Saša Radosavljević 01.07.2021. pitanje u rubrici Priroda od Saša Radosavljević
1 odgovor 834 👀
Ivan Gačić 18.07.2021. pitanje u rubrici Priroda od Ivan Gačić
2 odgovora 293 👀
1 odgovor 230 👀
4 odgovora 495 👀
2 odgovora 375 👀
1 odgovor 1.8k 👀
Ivan Gačić 27.03.2022. pitanje u rubrici Priroda od Ivan Gačić
1 odgovor 1.9k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...