87 pregleda
Marko Vuljanić u rubrici Hrana i piće od Marko Vuljanić [Aktivan] (289 bodova)
Kako dobiti finu otopljenu čokoladu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+3 glasa
Mihaela Blažeka od Mihaela Blažeka [Megaktivan] (19.4k bodova)
Svoju otopljenu čokoladu volim raditi tako što tamnu čokoladu (50-75 posto kakaa) stavim u zdjelicu zajedno sa mlijekom i šećerom te zagrijem u mikrovalnoj pećnici minutu do minutu i pol. Zatim izvadim i miješam dok ne dobijem jednoliku otopljenu čokoladu.

No, još bolji način za otopiti čokoladu (da se dobije onako lijep sjaj) je da napunite lonac vodom i stavite ga na vatru. Kada voda zavrije, iznad tog lonca stavite lonac (ili metalnu zdjelu) u koju stavite čokoladu i sve sastojke još potrebne). Na taj način će se čokolada otopiti na pari.
+3 glasa
Silvija od Silvija [Ekstraktivan] (6.8k bodova)
Otopljenu čokoladu možete dobiti na nekoliko načina. Ako vam treba za ukrašavanje, umješavanje ili nešto slično nije potrebno dodavati ostale sastojke u čokoladu. Stavite lonac s vodom da zavrije i u njega manju metalnu zdjelu u kojoj je čokolada. Čokoladu je preporučljivo otapati na pari kako nebi bila na previsokoj temperaturi. Čista otopljena čokolada brzo očvrsne te je vrlo gusta.
Ako vam je potrebna čokolada za glazuru, sa 200 grama tamne čokolade umiješajte 2 žlice ulja i 2 žlice mlijeka. Takva čokolada bit će kremastija i lakše ćete ju izliti i kontrolirati.

Slična pitanja

4 odgovora 208 pregleda
3 odgovora 157 pregleda
2 odgovora 727 pregleda
3 odgovora 608 pregleda
Sandra 12.12.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Sandra [Ekstraktivan] (8.4k bodova)

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.5k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...