94 pregleda
Ivana Mačić u rubrici Hrana i piće od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)
Naručujem sir i vrhnje iz jednog domaćeg seoskog gospodarstva, pa recimo da je sve svježe, domaće i zato zdravo. No, malo sam gadljiva i to prema činjenici da u (bijelom) vrhnju često naiđem na (crne) vlasi kose (ili dlake?!). Vjerojatno od domaćice tog gospodarstva.

Što mislite, da li je to uobičajeno kod takvih domaćih gospodarstva (kao "it goes with territory";) i trebam se naviknuti ili mi savjetujete da tražim drugo seosko domaćinstvo gdje nema takvih problema?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek [Turboaktivan] (55.2k bodova)
odabran od Ivana Mačić
 
Najbolji odgovor

Poznajem dosta osoba koje se bave domaćim seoskim gospodarstvom i često kupujem proizvode od njih, no nikada nisam doživjela ovakvu situaciju. Svakako smatram da nije korektno pronaći vlasi u domaćim proizvodima pa se, samim time, ne bi trebali naviknuti na ovakve situacije. Svaka osoba koja ima doticaja s hranom i njezinom proizvodnjom treba proći higijenski minimum, a u Pravilniku o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane stoje odredbe o osobnoj higijeni i uvjetima prilikom proizvodnje svježeg sira i vrhnja koje bi trebalo poštovati. 

Bez osuđivanja i s dobrom namjernom usmjerila bih pažnju tog gospodarstva na vlasi u vrhnju i siru fotografijom proizvoda ili odlaskom do njihovog gospodarstva s istim. Na taj bi način, osim što bi (pozitivno) utjecali na kvalitetu proizvodnje njihovih proizvoda, pomogli i drugim kupcima koji su gadljivi, a neugodno im je uputiti konstruktivnu kritiku drugome. 

Ivana Mačić od Ivana Mačić [Ekstraktivan] (6.6k bodova)
znači jedina sam. hmm... idem ih nazvati. sad će me čuti!
Marina Baričanec od Marina Baričanec [Superaktivan] (4.1k bodova)
Najbolje da im reklamiraš vrhnje pa kad već to rade na tržištu da ti onda daju ubuduće kompenzaciju za drugu hranu. Naravno, bez crnih vlasi.

Slična pitanja

2 odgovora 286 pregleda
2 odgovora 2.5k pregleda
2 odgovora 252 pregleda
1 odgovor 175 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...