Ivana Mačić u rubrici Hrana i piće od Ivana Mačić
Naručujem sir i vrhnje iz jednog domaćeg seoskog gospodarstva, pa recimo da je sve svježe, domaće i zato zdravo. No, malo sam gadljiva i to prema činjenici da u (bijelom) vrhnju često naiđem na (crne) vlasi kose (ili dlake?!). Vjerojatno od domaćice tog gospodarstva.

Što mislite, da li je to uobičajeno kod takvih domaćih gospodarstva (kao "it goes with territory";) i trebam se naviknuti ili mi savjetujete da tražim drugo seosko domaćinstvo gdje nema takvih problema?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Nikolina Šrajbek od Nikolina Šrajbek
odabran od Ivana Mačić
 
Najbolji odgovor

Poznajem dosta osoba koje se bave domaćim seoskim gospodarstvom i često kupujem proizvode od njih, no nikada nisam doživjela ovakvu situaciju. Svakako smatram da nije korektno pronaći vlasi u domaćim proizvodima pa se, samim time, ne bi trebali naviknuti na ovakve situacije. Svaka osoba koja ima doticaja s hranom i njezinom proizvodnjom treba proći higijenski minimum, a u Pravilniku o načinu i programu stjecanja potrebnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti hrane stoje odredbe o osobnoj higijeni i uvjetima prilikom proizvodnje svježeg sira i vrhnja koje bi trebalo poštovati. 

Bez osuđivanja i s dobrom namjernom usmjerila bih pažnju tog gospodarstva na vlasi u vrhnju i siru fotografijom proizvoda ili odlaskom do njihovog gospodarstva s istim. Na taj bi način, osim što bi (pozitivno) utjecali na kvalitetu proizvodnje njihovih proizvoda, pomogli i drugim kupcima koji su gadljivi, a neugodno im je uputiti konstruktivnu kritiku drugome. 

Ivana Mačić od Ivana Mačić
znači jedina sam. hmm... idem ih nazvati. sad će me čuti!
Marina Baričanec od Marina Baričanec
Najbolje da im reklamiraš vrhnje pa kad već to rade na tržištu da ti onda daju ubuduće kompenzaciju za drugu hranu. Naravno, bez crnih vlasi.

Slična pitanja

2 odgovora 650 👀
Ivana Basar 17.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ivana Basar
2 odgovora 720 👀
4 odgovora 535 👀
2 odgovora 8.3k 👀
1 odgovor 344 👀
Znatkica 05.05.2021. pitanje u rubrici Restorani i barovi od Znatkica
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...