139 pregleda
Ana Pilato u rubrici Kozmetika i estetika od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Čula sam da je izrada sapuna hladnim postupkom jednostavan posao u kojem mnogo toga može poći po zlu. Može li netko tko je ovladao ovom tehnikom reći na što sve paziti kod izrade sapuna hladnim postupkom

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako se izrađuje sapun?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Ana Karabatić od Ana Karabatić [Aktivan] (272 bodova)

Trebamo u prvom redu voditi računa o rukovanju s NaOH lužinom i dobro naučiti prvu pomoć u slučaju nesreće te voditi računa o ukućanima i ostalima koji koriste prostor u kojem radimo.

Drugo također veoma bitno je da trebamo voditi računa da sapun nema višak NaOH što se postiže pravilnim mjerenjem i pravilnom izradom. Višak NaOH u sapunima će u najblažoj varijanti nekome dobro iziritirati kožu!

Rad s lužinama je jako opasan i treba dobro ovladati mjerama opreza, načinom rukovanja i prvom pomoći o kojima možete pročitati više ovdje: https://sapunerija.com/sapunske-price/naoh-mjere-opreza-i-prva-pomoc/

Manje bitne su estetske greške koji ima jako puno, a izbjegavanje njih postižemo shvaćanjem zašto su se dogodile i daljnjim poštivanjem procesa temperatura, prilagođavanjem vrstama ulja, iskustvom i svakodnevnim proučavanjem.

Imamo i užegnute sapune a preranu užegnutost izbjegavamo pravilnim izborom ulja, poštivanjem procesa i kvalitetnim priborom te dodacima koji sprečavaju oksidiranje ulja.

 

Ana Karabatić
Sapunerija Rustika // OPG Delić
https://sapunerija.com/

Slična pitanja

1 odgovor 506 pregleda
1 odgovor 63 pregleda

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.5k pitanja

13.7k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...