105 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Priroda od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
Neke životinje se bude noću i tada se hrane. Npr. kukci - komarci, žohari... Zašto većina životinja pa i čovjek spava noću, a neki ipak ne?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Duh Robot od Duh Robot [Superaktivan] (3.0k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor
Pozdrav!

Bez ulaženja u detaljno ponašanje nekih životinja, odgovor koji se nameće sam po sebi je taj da se čovjek zbog svojih osobina bolje snalazi u prirodi pri dnevnom svjetlu, dok su neke životinje evolucijom razvile osjete kako bi se bolje snalazile noću. Većina grabežljivaca je aktivna po danu, pa neke životinje izlaze samo noću kako bi se zaštitile, a to opet generira potrebu drugih da idu u lov noću.

Za razliku od životinja koje izlaze noću kako bi bile sigurnije, čovjek je dugo vremena morao izlaziti samo danju, jer se po noći nije mogao obraniti od nekih grabežljivaca, pa je tome prilagodio svoj ciklus spavanja i odlaska u lov, a s vremenom je to "ušlo u gene".

Čovjek je s vremenom otkrio oruđa i oružja koja mu omogućavaju da se kreće, lovi i radi i po danu i po noći, pa danas i spava u bilo koje doba dana, dok životinje i dalje ovise samo o svojim osjetilima koje su razvile za noćni lov, pa tako imamo životinje s izrazito dobrim noćnim vidom(sova), sluhom(zec), njuhom(lisica).

Kako god bilo, važno je dobro se naspavati kako bi povratili energiju i mogli nesmetano funkcionirati, isto vrijedi i za životinje i za ljude.

Slična pitanja

2 odgovora 149 pregleda
1 odgovor 120 pregleda
1 odgovor 230 pregleda
1 odgovor 61 pregleda
3 odgovora 238 pregleda
4 odgovora 225 pregleda
2 odgovora 218 pregleda
2 odgovora 258 pregleda
1 odgovor 267 pregleda
4 odgovora 160 pregleda


Future in Compliance

Role of GDPR and Compliance in Business

online, 27. svibnja 2022.
Kupi ulaznicu!

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.1k pitanja

13.2k odgovora

2.7k komentara

1.3k korisnika

...