189 pregleda
Ana Pilato u rubrici Sport i rekreacija od Ana Pilato

Koju to revoluciju na tržište tenisica donosi Adidas sa modelom 4DFWD?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Genijalan izum iz radionice popularnog brenda Adidas donosi revoluciju na tržište tenisica - novi model 4DFWD vrhunac je moderne tehnologije

  • Međupotplat tenisice rezultat je jedinstvene tehnologije 3D printanja - dizajniran da trkača pomiče naprijed
  • 4DFWD pod okomitim opterećenjem u uvjetima mehaničkog testiranja pruža 23% više udobnosti nego prethodne generacije 4D međupotplata
  • Napravljen je od čak 40 posto prirodnih i obnovljivih materijala

Omiljeni svjetski sportski brend Adidas i ove jeseni donosi revoluciju na tržište sportske opreme i lansira novi, inovativni model tenisice za trčanje koji predstavlja vrhunac moderne tehnologije. Radi se o modelu Adidas 4DFWD koji je razvijen uz pomoć najsuvremenije 3D tehnologije i u suradnji s profesionalnim sportašima te prema njihovim potrebama i željama.

Jedinstveno iskustvo kretanja, savršeno prianjanje uz stopalo koje slobodno diše, vrhunsko prianjanje uz podlogu i smanjene kočione sile samo su neke od karakteristika ovog inovativnog modela, a revolucionarna tehnologija 4DFWD-a gura trkača prema naprijed osiguravajući mu pritom beskompromisnu udobnost pri svakom koraku.

Više od 17 godina Adidas je prikupljao sportske podatke, a čak četiri godine u partnerstvu s Carbonom razvijao tehnologiju 4D mrežastih uložaka. Kombinirajući korisničke podatke i Carbonovu tehnologiju Digital Light Synthesis TM za proizvodnju precizno podešenih 3D ispisanih uložaka, Adidas 4D obuća je među prvima u svijetu koja koristi ovu  tehnologiju te nudi mogućnost prilagođavanja tenisice specifičnim obrascima kretanja tako da sportaši mogu uživati ​​u preciznosti svakog koraka. Jedinstveni dizajn 4DFWD tenisice sažima se samo u jednom smjeru: naprijed. Kad noga udari o tlo, primjenjuje kočionu silu.

Međupotplatom 4DFWD smanjuje navedene sile i pretvara energiju udarca u pomak naprijed, pružajući glatki prijelaz i iskustvo klizanja što je potvrdila i Charlotte Heidmann, product manager, iz Adidas Running-a:

"Adidas 4DFWD doista podiže 4D tehnologiju na višu razinu. Blisko surađujući s Carbonom i našim timovima za proizvode identificirali smo jedan savršeni rešetkasti međupotplat koji je dizajniran za kretanje prema naprijed pod opterećenjem i suprostavljanje mehaničkim silama, dok našim trkačima pruža jedinstven osjećaj klizanja."

4DFWD u cijelosti je nadahnut prirodom

Uz jedinstvenu strukturu koja je pažljivo napravljena uz pomoć najsuvremenije tehnologije, 4DFWD je napravljen od čak 40% prirodnih i obnovljivih materijala koji jamče manje zagađenje okoliša na čemu Adidas predano radi.

Povodom lansiranja jedinstvene tenisice na hrvatskom tržištu, Adidas će zainteresiranim kupcima omogućiti da isprobaju 4DFWD i uvjere se u sjajne performanse novog modela. Naime, u trgovini Intersport u zagrebačkom Arena centru i u Adidas shopu u Ilici bit će postavljene trake za trčanje za testiranje revolucionarnog modela, a uz kupnju 4DFWD tenisica na poklon će trkači dobiti brendirane adidas bežične slušalice za slušanje Adidas Runners playliste sa Spotifyja koja će ih dodatno motivirati za sjajne rezultate. 

Adidas 4DFWD su u prodaji u odabranim specijaliziranim trgovinama i web shopovima, a više informacija o tenisicama i prodajnim mjestima dostupno je na web stranici:


Adidas je globalni sportski brend koji oblikuje budućnost sporta koristeći se inovacijama. Napredna tehnologija i kombinacija funkcionalnog dizajna omogućavaju profesionalnim sportašima i zaljubljenicima u sport diljem svijeta postizanje vrhunskih rezultata i ostvarivanje sportskih ciljeva nudeći im najbolju moguću sportsku opremu. Inovativnim načinima proizvodnje i širokim asortimanom ponude Adidas je brend dostupan u više od 160 zemalja diljem svijeta. S dva osnovna segmenta brenda Adidas Sport Performance i Adidas Originals, kao i suradnjom s brojnim etabliranim dizajnerima i profesionalnim sportašima, jednaka se pažnja posvećuje sportskom i modnom pozicioniranju brenda.

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.3k pitanja

21.9k odgovora

8.0k komentara

1.6k korisnika

...