209 pregleda
Ana Pilato u rubrici Muzika i ples od Ana Pilato

Na kojoj jadranskoj plaži Ana Rucner održava oproštaj od ljeta u obliku jedne koncertne senzacije po imenu "Adio lito"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Ana Rucner najavljuje spektakularan koncert  'Adio lito', ujedno i prvi koncert ikada koji će se održati na plaži Zlatni rat

Svima je već dobro poznat ranojutarnji koncert 'Pozdrav ljetu', kojim naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner, unatrag 11 godina pozdravlja dolazak ljeta s dubrovačkog Srđa. Posebnost ovog događaja, osim njegove lokacije, je i vrijeme održavanja. Naime, u isto vrijeme s prvim zrakama ranog jutarnjeg sunca, točno u 5 sati, začuju se nježne žice Aninog violončela, čime započinje jedinstven festival 'Ana u Gradu'. Dubrovčani i njihovi gosti uvijek su iznova očarani Aninim projektom, koji iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, pa tako i Srđ postaje premali za sve one kojima nije problem ustati i prije cika zore, jer znaju da uskoro slijedi nezaboravno glazbeno iskustvo, koje će pamtiti za cijeli život.

Ana Rucner

Ove godine Ana je odlučila oprostiti se od ljeta na jednako originalan način – spektakularnim koncertom pod nazivom 'Adio lito', koji će se održati na prvi dan jeseni, 23. rujna 2021., u zalazak sunca, na jednoj od najljepših plaža na svijetu te prepoznatljivom simbolu Bola, otoka Brača i Hrvatske – na plaži Zlatni rat. Ana će ovim koncertom ispratiti posljednje ljetno sunce, baš kao što u Dubrovniku pozdravlja prvo ljetno sunce, želja joj je da postane tradicionalan, kao i onaj dubrovački. S ova dva koncerta, na prvi dan ljeta u izlazak sunca te prvi dan jeseni u zalazak sunca, Ana Rucner ujedno povezuje dvije poznate jadranske destinacije i dva simbola hrvatskog turizma - Dubrovnik i Bol. Ovo je ujedno i prvi put ikada, da će netko održati koncert na plaži Zlatni rat, čime 'Adio lito' dobiva na još većoj važnosti, a što je potvrdio Markito Marinković, direktor turističke zajednice općine Bol, sljedećim riječima:

„Ana Rucner dolazi na Brač od 6 godine i smatra ga svojim drugim domom. Zajednička suradnja započela je prije 5 godina, kod je Ana priredila humanitarni koncert za potrebite studente otoka Braca. Prošle godine Ana Rucner i TZO Bol snimali su 'Bolsku rapsodiju', koja se sastoji od 7 kratkih filmova na poznatim bolskim lokacijama i tu se rodila ideja da napravimo koncert u zalasku sunca na svjetski poznatoj plaži Zlatni rat te time damo dodatni iskorak promociji Bola i otoka Brača.“

Ana Rucner je ovom prigodom također nadodala:

„Zadovoljstvo mi je nastupiti u Bolu na Braču, prvenstveno jer ovdje dolazim od svoje 6. godine na ljetovanja. U Povljima, ne u Bolu, ali me za Bol, kao i za čitav otok vežu divne uspomene i svake godine dolazim na Brač. Na otoku sam počela nastupati još kao studentica, veoma davno, a potom često na raznovrsnim manifestacijama, u crkvama, na otvorenim pozornicama  i uvijek mu se rado vraćam. Inače, ja sam i ambasadorica bračke zaklade Roberta Barille  "Negdje između mora i zvijezda" koja djeluje u cilju očuvanja kulturne baštine otoka Brača, a protekle sam godine zakladi poklonila i jedno od svojih violončela u čast otoku Braču i radu zaklade. Iza mene su i brojne kampanje istraživanja i promoviranja  ljepota i kulturne baštine otoka Brača koje sam sprovela u suradnji s fotografom Robertom Barillom. Ideja za predstojeći koncert rodila se sasvim spontano u suradnji s Turističkom zajednicom općine Bol, iz ljubavi prema otoku Braču, te uz simbolični ispraćaj ljeta na jednoj od najljepših plaža na svijetu. S obzirom da nikada u povijesti nitko nije radio koncert na samom Zlatnom ratu, predstojeći koncert na kojem ću zasvirati uz bubnjara Marka Duvnjaka bit će jedinstvena prilika da se takav jedan koncert desi baš prvi puta. Ideja je da nakon ovogodišnjeg premijernog koncerta Adio lito, svake godine ispraćamo ljeto na Zlatnom ratu i da to izraste u jednu lijepu koncertnu tradiciju!“

Koncert će početi u 18.30 sati, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

+5 glasa
Znatko od Znatko

'Adio lito' kao savršena uvertira za dolazak nove sezone

Jedna od najljepših plaža na svijetu, veličanstveni Zlatni rat, jučer je izgledao veličanstvenije nego ikada prije, zahvaljujući našoj proslavljenoj violončelistici Ani Rucner, koja je upravo ovo mjesto odabrala za svoj koncert 'Adio lito' te se na spektakularan način oprostila od ljeta, ujedno pozdravivši novu sezonu pred nama. Ana je time postala i prvi izvođač ikada, koji je održao koncert na Zlatnom ratu, s obzirom da to nitko prije nje nije napravio.

Svima je već dobro poznat ranojutarnji koncert 'Pozdrav ljetu', kojim naša najpoznatija violončelistica Ana Rucner, unatrag 11 godina pozdravlja dolazak ljeta s dubrovačkog Srđa. Ove godine Ana je odlučila oprostiti se od ljeta na jednako originalan način – spektakularnim koncertom pod nazivom 'Adio lito', na prvi dan jeseni, 23. rujna, u zalazak sunca, na jednoj od najljepših plaža na svijetu te prepoznatljivom simbolu Bola, otoka Brača i Hrvatske. Ovaj koncert je ujedno poslužio i kao odlična promocija povodom Svjetskog dana turizma, koji se obilježava idući ponedjeljak, 27. rujna.

Ana je na samu lokaciju koncerta stigla u suton, odjevena u atraktivnu kreaciju sjajnog modnog dizajnera Juraja Zigmana. Njezin dolazak razdragano su pozdravili brojni posjetitelji, koji su željno iščekivali početak koncerta. S posljednjim zrakama sunca započeli su prvi takovi čarobne melodije, čime je započeo premijerni 'Adio lito' koncert. Ani se na ovom neobičnom nastupu pridružio i bubnjar Marko Duvnjak: „Uvijek mi je zadovoljstvo svirati s Anom. Volim njenu sviračku i stvaralačku energiju i moram reći da se sjajno nadopunjujemo na pozornici kad udružimo snage! Čestitam Ani i TZ-u općine Bol na ovoj sjajnoj ideji da se isprati posljednje ljetno sunce na uistinu posebnoj lokaciji kao sto je Zlatni rat te im želim puno uspjeha i u nadolazećim godinama!“ – izjavio je Marko, dok je Ana srčano prenijela emocije nakon uspješno održanog koncerta:

„Oduševljena sam odazivom ljudi i kompletnom atmosferom. S obzirom da nam je ovo prva godina, opravdali smo vlastita očekivanja i svakako vjerujem da će ovo postati bračka tradicija, baš poput one dubrovačke! Zahvaljujem se cijeloj mojoj ekipi, posebno TZ općine Bol i gospodinu Markitu Marinkoviću koji je prepoznao i podržao projekt, sjajnom fotografu koji me od prvog dana prati po Braču svojim foto objektivom, dragom Robertu Barilli, našoj profesionalnoj tehničkoj podršci, ton majstoru i snimateljima, jedno posebno hvala mom dugogodišnjem prijatelju Tončiju Jakšiću Popiću, kojem i ovim putem zahvaljujem na najugodnijem transportu njegovim brodićem na sami koncert, naravno odličnom Marku Duvnjaku, koji je ponovo pokazao svoj glazbeni talent i zanos te svim medijima koji su popratili ovaj događaj, a posebno mojoj PR agenciji PR 365, koji su uz mene u svakom projektu posljednjih nekoliko godina. Za kraj mogu samo reci “Adio Lito” i neka postane tradicija!“ .

Želju da 'Adio lito' postane svojevrsna bolska tradicija izrazio je i direktor TZ općine Bol, gosp. Markito Marinković:

„Drago nam je da smo uspješno realizirali  projekt 'Adio lito' u zalasku sunca s Anom Rucner na plaži Zlatni rat, jednoj od najljepših svjetskih plaža, a koja je simbol Bola, otoka Brača i Hrvatske. Naša poznata glazbena umjetnica Ana Rucner, zajedno sa Markom Duvnjakom, pružila nam je nezaboravan doživljaj zalaska sunca uz zvuke predivne glazbe. Ideja za ovaj projekt rodila se prije godinu dana kada smo zajedno snimali 7 kratkih glazbenih priča - Bolska rapsodija sa Anom Rucner. Znajući da Ana već više od 10 godina radi koncert na Srđu u Dubrovniku s prvim zrakama sunca na prvi dan ljeta, s Adio lito u zalasku sunca Ana Rucner ispraća ljeto na Zlatnom ratu. Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli u realizaciji ovog projekta, svim mještanima i gostima koji su došli na koncert, a posebno bih zahvalio Auro Beach Baru, TZ Županje Splitsko dalmatinske te lokalnom komunalnom poduzeću Grabov rat na logističkoj potpori. Nadamo se da će 'Adio lito' u zalasku sunca s Anom Rucner na Zlatnom ratu postati tradicija.“

Slična pitanja

2 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...