715 pregleda
Ana Pilato u rubrici Poslovanje od Ana Pilato (6.2k bodova)

Što radi tvrtka Končar - Digital d.o.o.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Marin Barić od Marin Barić (4.8k bodova)

Končar Grupa d.d. osnovala je još jednu tvrtku u svom vlasništvu – Končar - Digital koja je osnovna u procesu podjele tvrtke "Končar – Inženjering za energetiku i transport" kada je skupština odobrila ovu bitnu statusnu promjenu podjele tvrtke uz osnivanje (točnije, odvajanje i osnivanje) nove tvrtke Končar - Digital d.o.o. za digitalne usluge i rješenja. Nova tvrtka preuzima dio imovine, ali i obveza svog osnivača tj. tvrtke od koje se odvojila.

Kako javljaju, digitalna rješenja će prvenstveno biti vezana uz softverska rješenja u elektro-energetskom sustavu odnosno za to tržište. Spominju da će raditi na upravljanju, udaljenom održavanje industrijskih strojnih sustava, energetski optimizirane javne rasvjete, obnovljivim izvorima energije za stanovništvo i proizvodnju, hibridnim energetskim mikromrežama te energetski optimiziranim sustavima opskrbe vode i odvodnje.

Tvrtku Končar - Digital d.o.o. za digitalne usluge i rješenja voditi će dva glavna direktora, dr.sc. Goran Leci i dr.sc. Stjepan Sučić, vrlo iskusni u vođenju timova ljudi, te međunarodni experti za polje elektroenergetike, digitalizacije i industrijskih softverskih programa.

Ova nova tvrtka je bitna i za cijeli Končar koncern, jer će mu pomoći da se unaprijedi u području digitalizacije poslovanja, razvoja industrijskog softvera, te oko uvođenja naprednih rješenja u elektroenergetici i ICT-u uz sustavne izrade analize tržišta i praćenja konkurencije, te proširenje sudjelovanja u istraživačko-razvojnim EU projektima.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Ana Pilato 01.12.2021. pitanje u rubrici Softver od Ana Pilato (6.2k bodova)
Znatko medijski pokriva

Zagreb, 29. i 30.11. 2022.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

GAME CHANGERPrva poslovna gaming i metaverse konferencija

Zagreb, 01.12.2022.

KOTIZACIJE
Znatko medijski pokriva

NEM Zagreb 2022Središnje mjesto okupljanja producenata, scenarista, produkcijskih kuća, predstavnika FTA televizija, pay TV kanala, streaming servisa te ostalih stvaratelja sadržaja

Zagreb, 07. - 09.12.2022.

ULAZNICA
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

9.6k pitanja

14.7k odgovora

3.4k komentara

1.4k korisnika

...