677 pregleda
Ana Pilato u rubrici Filmovi i serije od Ana Pilato (7.9k bodova)

Gdje gledati domaći film u režiji Zrinka Ogreste 'PLAVI CVIJET'?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

DUGOOČEKIVANI I NAGRAĐIVANI FILM ZRINKA OGRESTE 'PLAVI CVIJET' OD 14. LISTOPADA 2021. U CINESTAR KINIMA

CineLady predstavlja domaći film o suptilnoj i slojevitoj priči o tri generacije žena u kojem nastupaju sljedeća središnja glumačka imena - Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Alen Liverić i Doris Šarić Kukuljica

Redatelj osobitog filmskog senzibiliteta i izrazitog osjećaja za tzv. ''običnog čovjeka'', Zrinko Ogresta, svojim je osmim filmom 'Plavi cvijet' ponovno uspio oduševiti i struku i kritiku.

Nakon svjetske premijere na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu na kojemu ga je publika izabrala trećim najboljim filmom festivala, Plavi cvijet je prikazan na nizu europskih festivala kao i festivala u zemljama u okruženju. Na 68. Pulskom filmskom festivalu nagrađen je Velikom zlatnom arenom za najbolji film, redatelj Ogresta Zlatnom arenom za najbolju režiju, dok je Vanja Ćirić nagrađena Zlatnom arenom za najbolju žensku glavnu ulogu. Film je osvojio i Nagradu međunarodnog žirija kritike kao najbolji film festivala. 

Ne čudi, stoga, kako i domaća publika s nestrpljenjem očekuje pogledati priču o ljubavi, i to onoj najjačoj i najiskrenijoj - o ženi, majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Zbog čega je oduševljena i struka i kritika, od 14. listopada će se imati prilike uvjeriti i publika. Naime, film 'Plavi cvijet' stiže u CineStar kina i to na jednu od najprigodnijih CineLady projekcija ikada.

'Plavi cvijet' je suptilna i slojevita priča o tri generacije žena. Točnije, o ženi, majci i kćeri, obitelji, ljubavi, sebičnosti i samoći. Kroz motrište sredovječne Mirjane, službenice u maloj zagrebačkoj tvornici konca, slika njezinu borbu za vlastiti komadić životne sreće. U danu kad se za nju priprema skromna svečanost povodom 20 godina rada u tvrtki, situacije koje joj se događaju u odnosima s bližnjima, osvjetljavaju čitav njezin život, onaj koji je prošla i živi, ali i onaj koji joj predstoji. 'Plavi cvijet'  je film koji nas upućuje na stalne osobne rekapitulacije i budi emotivne asocijacije.

Osim Vanje Ćirić u glavnoj ulozi, u središnjim ulogama su i Anja Šovagović DespotTea Haračević kao kći Veronika, Nikša Butijer kao bivši muž, Alen Riverić u ulozi ljubavnika te Doris Šarić Kukuljica kao njegova supruga.

Ova dirljiva, na trenutke smiješna, a na trenutke tužna obiteljska drama o ženskim odnosima i s neočekivanim ishodom, idealan je motiv za udružiti ženske snage, nazvati mamu, sestru, prijateljicu ili sve tri… i doći 14. listopada 2021. na CineLady projekciju filma 'Plavi cvijet' u CineStar kinima u Zagrebu (Branimir Mingle Mall), Splitu (Mall of Split), Rijeci i Osijeku, gdje sve posjetiteljice uz piće dobrodošlice powered by Schweepes, očekuju i pokloni partnera Fraktura, Nivea i Nescafé. Uz to, splitsku projekciju CineLady-a posjetit će glumica Anja Šovagović Despot i redatelj Zrinko Ogresta, dok će se zagrebačkoj projekciji pridružiti glumica Vanja Ćirić.

+2 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Riječka premijera pobjednika Pulskog filmskog festivala "Plavi cvijet" Zrinka Ogreste u Art-kinu

Plavi cvijet trijumfirao je na Pulskom filmskom festivalu, osvojivši Veliku zlatnu arenu – četvrtu po redu, što ovog redatelja čini prvim kojem je to pošlo za rukom – a dobitnik je i nagrada Zlatna arena za najbolju režiju, Zlatna arena za najbolju žensku glavnu ulogu te Nagrade kritike za najbolji film u "Hrvatskom programu".

U Art-kino u Rijeci premijerno stiže iščekivani pobjednik ovogodišnjeg Pulskog filmskog festivala, Plavi cvijet Zrinka Ogreste, u srijedu, 13. listopada 2021. s početkom u 20 sati, uz gostovanje redatelja filma. 

Radnja filma Plavi cvijet

U fokusu radnje filma nalazi se međusobni odnos triju generacija žena utjelovljen u liku Mirjane (Vanja Ćirić) koja se pokušava nositi s tinejdžerskim buntom kćerke Veronike (Tea Harčević) i zahtjevima zajedljive majke Violete (Anja Šovagović-Despot), što je samo uvod u širu sliku života koji okružuje glavnu junakinju, upotpunjen likovima njezinog bivšeg muža Vlade (Nikša Butijer), sadašnjeg ljubavnika Jakova (Alen Liverić) i njegove žene Ankice (Doris Šarić Kukuljica).

Riječ je o ekranizaciji teksta Drama o Mirjani i ovima oko nje hrvatskog dramatičara Ivora Martinića koji je i supotpisnik scenarija s redateljem Zrinkom Ogrestom.

Nakon svjetske premijere na 43. Moskovskom međunarodnom filmskom festivalu na kojemu ga je publika izabrala trećim najboljim filmom festivala, Plavi cvijet je prikazan na nizu europskih festivala kao i festivala u zemljama u okruženju. Film je trijumfirao i na Pulskom filmskom festivalu, osvojivši Veliku zlatnu arenu – četvrtu po redu, što ovog redatelja čini prvim kojem je to pošlo za rukom – a dobitnik je i nagrada Zlatna arena za najbolju režiju, Zlatna arena za najbolju žensku glavnu ulogu te Nagrade kritike za najbolji film u Hrvatskom programu.

Suptilna i slojevita priča o tri generacije žena osmi je film Zrinka Ogreste (Krhotine, Tu, S one strane), nagrađivanog redatelja osobitog filmskog senzibiliteta koji i s ovim djelom potvrđuje razinu svog filmskog opusa, uvijek s izrazitim osjećajem za pitanje običnog čovjeka. 

Ulaznice za premijeru mogu se rezervirati putem e-pošte (ulaznice@art-kino.org), a kupiti na blagajni Art-kina od četvrtka, 7. listopada svakog dana sat vremena prije početka prve projekcije u danu ili na internetskoj stranici https://ulaznice.hr

Slična pitanja

1 odgovor
Mia Jelinčić 02.05.2022. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 05.07.2022. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 02.05.2022. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
Mia Jelinčić 02.05.2022. pitanje u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...