233 pregleda
Marija Miha u rubrici Hrana i piće od Marija Miha (10.3k bodova)

Kako je Marija Čulo stvorila 7STARS slasne deserte?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija (113k bodova)
prikazano od Znatko

Slatka priča o 7STARS brendu i upornosti Vinkovčanke Marije Čulo

Druga epizoda druge sezone društveno odgovornog projekta “Startaj Hrvatska“, kojeg su pokrenuli SPAR Hrvatska i Nova TV, pokazala je kako je Vinkovčanka Marija Čulo uz znatiželju, ljubav i strast stvorila brend jedinstvenih smrznutih, kremastih slastica 7STARS. Svi proizvodi izrađeni su ručno, od kreme, biskvita i ukrasnog čokoladnog ili voćnog sloja, i dolaze u sedam kombinacija okusa.

Marija Čulo je 7STARS desertima željela udovoljiti potrebama moderne obitelji s ubrzanim životnim tempom, odnosno mladim kuharicama omogućiti da pri ruci uvijek imaju spreman desert. No među prvim koracima postojala je prepreka. Marija, naime, nikada prije u životu nije napravila kolač. S velikom voljom za učenjem i sjajnom vizijom, uz pomoć obitelji i prijatelja, odlučila se ipak upustiti u ovu poduzetničku avanturu.

Nakon šest mjeseci traženja idealnih receptura, pronalaska i opreme prostora te zapošljavanja radnica, brend 7STARS bio je stvoren. Kreirano je i sedam posebnih, originalnih slatkih smrznutih proizvoda: torta s okusom čokolade i torta s okusom šumskog voća, zatim voćne tortice s okusom voća i čoko tortice s okusom čokolade, čoko bombice, kokos bombice s okusima kokosa i šumskog voća te lješnjak kuglice, desert s okusom čokolade i lješnjaka - sve redom slastice raskošnog okusa.

S vremenom su Mariju, kako to biva u poduzetništvu, dočekale osobne i tržišne turbulencije koje su zaprijetile poslovanju. Kako je pandemija koronavirusa u 2020. privremeno zatvorila restorane i hotele, najveće kupce 7STARS proizvoda, ova mlada poduzetnica suočila se s pitanjem: “Što sada?”. Već gotovo pred odustajanjem, u prijavi na društveno odgovorni projekt “Startaj Hrvatska“ prepoznala je novu priliku da svoje poslovanje podigne na višu razinu, 7STARS deserte ponudi širem tržištu i time sebi i zaposlenicama osigura plaću. Ipak, za takav plasman Marija je trebala usavršiti svoje proizvodne procese - imati besprijekoran HACCAP sustav, naučiti što je EAN-13 kod i još puno toga. Uz podršku stručnog tima kompanije SPAR Hrvatska te potporu obitelji, posebno djece kojima Marija želi biti primjer zašto je važno nikada ne odustati, u tome je i uspjela.

Iz kompanije SPAR Hrvatska su naručili 7000 komada slatkih proizvoda 7STARS. Ovi ručno rađeni deserti mogu se pronaći u posebnim frižiderima Startaj Hrvatska u svim INTERSPAR hipermarketima te redovnim pozicijama u frižiderima odabranih SPAR supermarketa diljem Hrvatske. 

Uz Mariju Čulo, još je sedmero kandidata dobilo jedinstvenu priliku za ostvarenje svojih poduzetničkih snova kroz projekt “Startaj Hrvatska“. Njihove životne i poduzetničke priče gledatelji mogu pratiti u dinamičnim emisijama subotom u 18.15 na Novoj TV.

Marina Božan od Marina Božan (4.4k bodova)
bravo Marija Čulo! (h)

Slična pitanja

3 odgovora
1 odgovor
1 odgovor
2 odgovora
Ana Pilato 20.04.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Ana Pilato (7.8k bodova)
3 odgovora
Margareta Jurisi 30.10.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Margareta Jurisi (897 bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Mia Marijanović 17.09.2020. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mia Marijanović (9.2k bodova)
Znatko medijski pokriva

Vincekovo 2023

Na blagdan Sv. Vinka obilježava se Vincekovo kada počinje nova vinogradarska godina

Sv. Ivan Zelina, 22.01.2023.

DOĐITE
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
<< the only FinTech conference you should attend >>

Zagreb, 9. - 10. ožujka 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

WINE EnoGASTRO Vip Event 2023


Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.0k pitanja

16.0k odgovora

3.9k komentara

1.4k korisnika

...