99 pregleda
Marija Miha u rubrici Zdravlje i medicina od Marija Miha [Ekstraktivan] (5.2k bodova)

Zašto je osiguravajuća kuća "CROATIA osiguranje" pokrenula važnu kampanju za zdravlje kroz samopregled dojki, kože i testisa?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (30.1k bodova)
odabran od Marija Miha
 
Najbolji odgovor

CROATIA osiguranje pokrenulo važnu kampanju za zdravlje: naučimo zajedno samopregled dojki, kože i testisa 

Pandemija i epidemiološke mjere u 2020. godini uzrokovali su pad preventivnih pregleda i zahvata u hrvatskim bolnicama od čak 20%, pokazuju javno dostupni podatci CEZIH-a, središnjeg zdravstveno-informacijskog portala. Stručnjaci upozoravaju da ovako veliki pad otvara alarmantno pitanje zdravstvenih posljedica za pacijente koji nisu na vrijeme obavili pregled, dobili dijagnozu te primili odgovarajuću terapiju ili medicinski savjet. 

Samopregledi i redovite preventivne kontrole ključni su za ranu detekciju raznih malignih bolesti što značajno povećava vjerojatnost potpunog izlječenja i ubrzava oporavak, ističe Svjetska zdravstvena organizacija. Kako bi ojačalo svijest o važnosti redovitih kontrola CROATIA osiguranje pokrenulo je veliku kampanju za očuvanje zdravlja „Jedan trenutak za sebe, jedna briga manje“ u kojoj će organizirati niz aktivnosti kako bi se pojačala svijest o važnosti prevencije.

CROATIA osiguranje, tržišni i digitalni lider na području osiguranja koji posluje u sastavu Adris grupe, kampanjom “Jedan trenutak za sebe, jedna briga manje” nastavlja pozivati sve građane na odgovornu brigu o vlastitom zdravlju. Ovom
kampanjom posebno se ističe važnost samopregleda u svrhu prevencije bolesti, a CROATIA svim korisnicima koji do 31. listopada 2021. ugovore policu dopunskog zdravstvenog osiguranja poklanja jedan od pregleda s ciljem ranog otkrivanja
bolesti. Pregledi u sklopu Dopunsko Detekt paketa mogu prevenirati srčani i moždani udar, melanom i razne vrste raka.

Slična pitanja

4 odgovora 321 pregleda
1 odgovor 138 pregleda
3 odgovora 170 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...