Ana Pilato u rubrici Djeca i roditeljstvo od Ana Pilato
Kako roditelji i djeca mogu kvalitetno provesti vrijeme?

Imate li prijedloge za zajedničko druženje djece i roditelja?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

4 odgovor(a)

+11 glasa
Petra Doležal od Petra Doležal
Smatram da je bitna komunikacija s djetetom jer na taj način stvarate bliskost i osnažujete povjerenje. Možete ih pitati za mišljenje kako bi zajednički osmislili plan druženja. Preporučujem vožnju biciklom, koja ne samo da je korisna za tijelo već ćete tako stvarati pozitivne zajedničke uspomene. Ukoliko je dijete manje, možete se igrati s njime Kaladonta. Navedena igra će mu pomoći obogatiti rječnik, ali ćete se sigurno i dobro zajedno nasmijati. Bitno je osluškivati potrebe djeteta i prema njemu izraditi plan druženja jer ćete tako zarobiti njegovo povjerenje, ali i stvoriti divne uspomene kojih će se Vaše dijete sjećati.
+10 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak

Uz današnji ubrzan način života vrlo je teško kvalitetno se opustiti i provesti bezbrižno slobodno vrijeme, a pogotovo ako taj odmor uključuje djecu jer ona zahtijevaju potpunu posvećenost i usmjerenje pažnje samo na njih. Koliko god da nam se ponekad čini "teško" provesti kvalitetan odmor ili kvalitetno vrijeme s djecom, uvijek to možemo samo se moramo opustiti i zaboraviti na sve druge obaveze.

Leisure Activities Stock Illustrations – 18,335 Leisure Activities Stock Illustrations, Vectors & Clipart - Dreamstime

Zato, donosim nekoliko ideja kako se možete lijepo i kvalitetno zabaviti s djecom, ali i nešto naučiti od njih. 

 Ako želite djecu izvesti nekamo van kuće ili na neke izlete dobri prijedlozi su:

 • odlazak na gradsko igralište
 • igra skrivača, badmintona, nogometa
 • odlazak na planinarenje 
 • piknik
 • odlazak u kino ili kazalište
 • jednodnevni izlet u neki novi grad
 • neka večera u restoranu prilagođenom za djecu 
 • odlazak u zabavni park
 • vožnja biciklima

S druge strane, ako se s djecom želite zabaviti unutar vašeg doma, dobre ideje su: 

 • društvene igre
 • crtić uz kokice
 • pravljenje večere (pica, hamburgeri...) ili jednostavnih kolača (muffini)
 • slaganje kockica
 • igrati igre koje oni izmisle
 • kartanje, slaganje kocaka 

U igri s djecom samo morate biti maštoviti i, naravno, uvijek igru, zabavu ili učenje morate prilagoditi dobi vašeg djeteta. Najbolje je posvetiti se djetetu u potpunosti da otkrijete i što ono voli i na koji način se igra te se samo prepustiti tome da ono vodi igru i zabavu. Dajte djetetu pažnju i ono će vas lako odvesti u neku maštovitu igru i avanturu koja vama nikada ne bi pala na pamet. 

+9 glasa
Ružica Perić od Ružica Perić
Ovo ovisi koliko vremena ima roditelj i koliko je dijete zainteresirano, ali mislim da su dobre ideje svakako društvene igre, naravno prikladne za djetetov uzrast. Ukoliko ste više zainteresirani za vanjske aktivnosti, vožnja biciklom, šetnja, odlazak u šumu ili parkove odličan je način provođenja zajedničkog druženja. Primijetila sam da se danas mnoge obitelji puno "druže" u shopping centrima, što nužno ne mora biti loše, ali kao i za sve zajedničke aktivnosti mislim da bi se trebale održavati u zdravim dozama, odnosno, da niste u svakom mogućem slobodnom trenutku u shopping centru. Lijepo je imati više zajedničkih aktivnosti u kojima svi uživaju. To se, naravno, mora dogovoriti sa svima uključenima, kako bi se takve aktivnosti unaprijed dogovorile. To nužno ne znači da morate potrošiti velike količine novca da bi ste se lijepo proveli. Zajedničko vrijeme može biti i dogovorena filmska večer uz kokice i piće kod kuće.
+6 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Poljski eko-brend "KOKO cardboards" donosi kolekciju "Uradi sam" kostima

Mnoga djeca sanjaju o tome kako će jednog dana postati astronauti, neke privlači pomisao na to da bi samo na jedan dan mogli biti šumske vile i princeze, kraljevi ili kraljice, te da će barem na tren ugledati najljepšeg jednoroga ili pak hodati u šumi pored zastrašujućeg T-rexa.

Za neprocjenjive trenutke

Osmišljeni kako bi u obitelji proveli što više lijepih zajedničkih trenutaka te se posvetili onome što je uvijek bilo najvažnije, proizvodi eco-friendly brenda KOKO cardboards načinjeni su od recikliranog kartona s neograničenim mogućnostima za igru, uz samo malo mašte. Poljski brend KOKO cardboards osigurat će roditeljima i djeci najbolju zabavu s „Uradi sam“ igračkama i setovima, ali i jednom veoma bitnom porukom. Manje je više, poruka je ovog brenda koji uz pažljivo odabrane reciklirane materijale djeci i roditeljima nudi proizvode koji su nastali u Poljskoj, kombinacijom tradicionalne manufakture s modernim strojevima. Ideja je jednostavna i genijalna – vlastitom maštom oživjeti jednostavan komad recikliranog kartona.

Učimo od malih nogu

Dječja mašta razlog je brojnih neprocjenjivih sjećanja iz djetinjstva koje gotovo svatko od nas ima. Svaka je igra djetetu posebna, a one koje mogu sami napraviti ili uz pomoć svojih roditelja imaju još veću, neprocjenjivu vrijednost. Djeca najviše uče od svojih roditelja, a KOKO cardboards potiče pozitivne promjene koje će utjecati na planetu te u isto vrijeme zadovoljiti dječju potrebu za igrom.

I dok će starija djeca vjerojatno htjeti sama brusiti i pokazati svoje vještine, ona nešto mlađa će uz roditelje korak po korak pratiti upute i uspješno sklopiti sve dijelove. Svaki proizvod može se dodatno personalizirati s najdražom bojom ili ukrasom po želji i tako će svaki od njih postati jedinstven za dijete. Osjećaj ponosa kada postanu pustolov, sirena ili nešto o čemu kada sklope oči maštaju zauvijek će biti dio njihovog života te sjećanje kojeg će se i kada odrastu rado prisjećati.

Slična pitanja

1 odgovor 391 👀
3 odgovora 202 👀
1 odgovor 349 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...