230 pregleda
Marija Miljević u rubrici Mediji od Marija Miljević

Koje su po Vama najuspješnije poslovne priče (projekti) u kojima je PR agencija Manjgura odradila odlično krizno komuniciranje? Neki case study... Može i više njih.

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Anamarija Hrvoić Đurić od Anamarija Hrvoić Đurić

Krizno komuniciranje jedna je od specijalnosti Manjgure. Zbog povjerljivosti nisam u mogućnosti iznositi imena klijenata ili detalje, no podršku u kriznom komuniciranju davali smo klijentima iz svih sektora, od farmaceutske industrije i zdravstvenog sektora, preko međunarodnih investitora kojima je zbog lokalnih prepreka prijetio propast investicije, prehrambene industrije, financijskih institucija pa do IT i retail sektora, te nezaobilazne politike.
Krizne situacije ne događaju se samo objavom negativnog napisa u medijima; često je riječ o internoj krizi, a nekad se klijenti jave i unaprijed, znajući kako će uskoro postati predmet javnog interesa. 

Ono što je ključno u kriznom savjetovanju je uspostavljanje povjerenja između klijenta i agencije/savjetnika, što je moguće postići samo ako klijent vidi da razumijete situaciju, poznajete zakonski okvir njegovog sektora i imate prijedlog što i kako dalje. Manjgura je tu, zahvaljujući širokom rasponu znanja i iskustva, uvijek "doma" i često se iz tih ad-hoc suradnji dogodi kemija i klijent nastavi s nama suradnju i u mirnodopskom razdoblju.

Ako igdje, u kriznim je situacijama posebno važno imati izravnu komunikaciju s upravom, odnosno ključnim osobama za funkcioniranje organizacije koju savjetujete. Krizni trenuci zahtijevaju brzo i konkretno postupanje, no ujedno su i prilika za pozitivne promjene i napredak i tu su klijenti često otvoreni za sugestije i autsajderski uvid u njihovu internu situaciju i potencijal. I 2020. godina, koja je zbog pandemije, moratorija i lockdowna neplanski postala krizna nizu kompanija, postala je onima hrabrijim prekretnica u načinu poslovanja, bilo da su se digitalizirali, bilo da su optimizirali neke procese ili promijenili strateške ciljeve. I Manjgura je kod najmanje 10 klijenata tijekom tog razdoblja, izravno komunicirajući s upravama, utjecala i sudjelovala u tim malim poslovnim revolucijama. Spoznaja da smo od krize napravili priliku, odnosno zajedno omogućili novu, bolju verziju klijenta, uz samo rješavanje krizne situacije, najveća nam je pohvala. A posebno godi čuti da su našu strategiju potom primjenjivali i u drugim zemljama :)

Slična pitanja

1 odgovor
Ivana Mačić 16.01.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ivana Mačić
2 odgovora
Marketing odjel d.o.o. 03.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Marketing odjel d.o.o.
3 odgovora
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...