Marketing odjel d.o.o. u rubrici Mediji od
promjena rubrike od Znatko

Zašto su utjecajni influenceri bitni za PR?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+16 glasa
Anamarija Hrvoić Đurić od
odabran od Marketing odjel d.o.o.
 
Najbolji odgovor
Za PR je prioritet odabrati prave komunikacijske kanale i alate. Među tim kanalima jesu i influenceri, iako oni sve više pripadaju marketinškim kampanjama, nego PR-u.

Vrijednost influencera za PR najveća je dok influencer ima kredibilitet i sadržaj objavljuje iz uvjerenja. Čim to postane suradnja temeljena razmjenom dobara, prelazi se u sferu marketinga.

Ne treba ipak zanemariti njihov doseg; veliki influenceri imaju snažnu ulogu u promociji nekih kampanja, najčešće vezanih uz zdravlje i humanitarne akcije, kada PR-ovci ciljaju na podršku influencera sa širokom i raznolikom publikom. Ako se pak rade neke kampanje za specijaliziranu publiku, mikroinfluenceri (u Hrvatskoj su to i oni s tisuću-dvije pratitelja) će imati puno veći kredibilitet i privući pažnju ciljane publike, nego što bi to napravili mainstream influenceri s više desetaka ili stotina tisuća pratitelja.
+10 glasa
Dražen Tomić od
Bitnost je zapravo upitna. Influenceri su plaćenici koji nešto promoviraju za novac ili neku drugu uslugu odnosno protusulugu. Tako da ih je totalno besmisleno uspoređivati s novinarima, iako neki danas i novinare pa i neke koji se vole nazivati novinarima pokušavaju nazvati influencerima.

PR odnosno odnose s javnosti ne treba miješati s influencerima niti misliti kako je to u potpunosti povezano jer može influencer biti i samo jest odnosno samo s jednom javnosti koja svakako nije sveobuhvatna javnost.
+9 glasa
Magdalena od

PR (Public Relations), tj. odnosi s javnošću, podrazumijevaju određeni način predstavljanja organizacije članovima društva. Dakle, radi se o izgradnji i promoviranju slike organizacije tako da ona bude što privlačnija konzumentima. Influenceri su osobe koje djeluju u javnoj sferi te mogu uvelike utjecati na ugled i popularnost organizacije, njenog brenda i sl. 

Influenceri promoviraju organizacije, brendove, djelatnosti itd. i to ne nužno neke koje zaista konzumiraju u svakodnevnom životu. Osim promoviranja već poznatih organizacija, mogu pomoći na tržišta lansirati neke još konzumentima nepoznate proizvode (npr. About You na hrvatsko tržište) ili dati veći medijski prostor manjim i/ili manje poznatim organizacijama ili brendovima (npr. malim proizvođačima prirodne kozmetike u Hrvatskoj). Isto tako, često udružuju snage s organizacijama koje promoviraju te organiziraju razne nagradne igre u kojima svojoj publici pružaju mogućnost osvajanja nekih proizvoda ili usluga, što može dovesti do pozitivnih reakcija, rastuće popularnosti brenda pa čak i daljnje konzumacije njihovih proizvoda.

Slična pitanja

2 odgovora 418 👀
Marketing odjel d.o.o. 03.10.2020. pitanje u rubrici Mediji od Marketing odjel d.o.o.
1 odgovor 862 👀
Ivana Mačić 16.01.2022. pitanje u rubrici Mediji od Ivana Mačić
1 odgovor 253 👀
1 odgovor 899 👀
4 odgovora 498 👀
Mario Daka 30.06.2014. pitanje u rubrici Mediji od Mario Daka
2 odgovora 215 👀
4 odgovora 507 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...