Kako organizirati press konferenciju za novinare?

209 pogleda
Maja Kos pitano 22.09.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika Maja Kos Superaktivan (1,108 bodova)
Nakon što je web site gotov, želimo to objaviti medijima na jednoj javnoj press konferenciji za novinare. Imate li neki step by step prikaz kako napraviti takvu konferenciju za medije?

Please log in or register to answer this question.

1 odgovor

+2 glasova
blagonix odgovoreno 19.11.2014. od korisnika blagonix Superaktivan (1,171 bodova)
Prvo i osnovno, kao i kada planirate pisati objavu za medije, tako i press konferencija mora biti vezana uz vijest koja je vrijedna objavljivanja. Uz to, lokacija na kojoj ćete održati pressicu mora biti vizualno atraktivna. Atraktivnost same lokacije može poslužiti i kao “mamac” za novinare koji će zbog toga popratiti vašu konferenciju za medije i pisati će o onome što ste vi govorili.
 
Što se tiče samog pozivanja na press konferenciju, službeni poziv šaljite e-mailom - ni manje ni više nego dva dana prije press konferencije. Također, jako je bitan i odabir vremena u danu i dana kada ćete održati konferenciju za medije. Osobno smatram da je najbolje izbjegavati vikend. Također, pressice nikad raditi prije 10h, jer su do 10h novinari još uvijek na kolegijima u redakcijama. S druge strane, isto tako ne raditi ih nikad poslije 14h, jer ako vam dolaze televizije, taj materijal se mora stići montirati ako želite biti u večernjim vijestima.
 
Što se tiče vaših govornika, ne bi ih nikada trebalo biti više od tri. Također, osoba koja je u organizaciji zadužena za PR (ili najviše zna o temi pressice, ili organizira pressicu, uglavnom, zadužena je za takve stvari) treba jako dobro pripremiti govornike. Svaki od govornika mora imati nešto što će dati novinarima, neko svoje posebno gledište na temu. I naravno, uvijek je dobro imati moderatora.
 
Kada radite press konferencije nikako nemojte zaboraviti pripremiti press kit za novinare. Osnovni elementi koje bi press kit trebao sadržavati su:
  1. kontakt informacije i imena kontakt osoba
  2. informacije o vašoj organizaciji
  3. informacije o vijesti, najbolje u obliku objave za medije
  4. digitalni sadržaji koji su bitni za vašu vijest

Za kraj - još par trikova

  • U prostoru u kojem organizirate pressicu na ulazu postavite stolić i osobu koja će popisivati novinare. Ta osoba ih treba tražiti njihovo ime i prezime, s kojeg medija dolaze i kontakt informacije. Na ovaj način si širite bazu medija.
  • Nikad nemojte da vaša press konferencija traje duže od 30 minuta. Predstavnici medija vam jednostavno neće ostati tako dugo.
  • Kada šaljete pozive za press konferenciju, šaljite ih direktno urednicima. No, svakako obavijestite i novinare s kojima inače surađujete iz medija koje pozivate.
  • Uredite i dekorirajte lokaciju na kojoj će biti press konferencija. Logo vaše organizacije, možda i neka web adresa su svakako poželjni u kadru.
  • Moderatori i govornici ne bi trebali čitati, no nemojte ni učiti napamet – i to se osjeti. Najbolje je biti prirodan i imati nekoliko točaka zapisanih kako biste se podsjetili što morate popratiti.

Maja, nadam se da će ovi savjeti pomoći.

Slična pitanja

1 odgovor 218 pogleda
1 odgovor 539 pogleda
Dimitrije-Vuk Veličković pitano 01.04.2016. u kategoriji Poslovanje od korisnika Dimitrije-Vuk Veličković Superaktivan (4,929 bodova)
1 odgovor 78 pogleda
3 odgovora 646 pogleda
2 odgovora 187 pogleda
Marinko Zadro pitano 05.05.2015. u kategoriji Web Poslovanje od korisnika Marinko Zadro Superaktivan (3,250 bodova)
5 odgovora 3,849 pogleda
matea_z pitano 12.12.2013. u kategoriji Web Marketing od korisnika matea_z Aktivan (207 bodova)
1 odgovor 104 pogleda
Frustrurani igrac pitano 30.05.2016. u kategoriji Web Marketing od korisnika Frustrurani igrac Superaktivan (3,168 bodova)
1 odgovor 161 pogleda
3 odgovora 179 pogleda
bilja pitano 19.05.2014. u kategoriji Web Marketing od korisnika bilja Superaktivan (1,378 bodova)
Znatko

Znatko je edukativni web servis online zajednice za pretraživanje pitanja, postavljanje pitanja i odgovaranje na pitanja.

..:: POSTAVITE PITANJE ::..

Znatko Vam može pomoći!

2,046 pitanja

2,659 odgovora

1,319 komentara

703 korisnika

Gdje pratiti Znatka?

Koga preporuča Znatko?Web::Edukacija

CISEx

Kontaktirajte Znatka kako biste mogli i Vi postati preporučeni partneri te sudjelovati u mjesečnom nagradnom fondu!
...