449 pregleda
Mia M. u rubrici Mediji od Mia M. [Ekstraktivan] (7.5k bodova)
promjena rubrike od Znatko
Kako napisati PR objavu koju će objaviti drugi mediji? Znači i portali i tisak... Na TV ne računam...

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Kuzma Topić od Kuzma Topić [Megaktivan] (11.2k bodova)
odabran od Mia M.
 
Najbolji odgovor
Kod pisanja PR objave za medije ima par stvari koje triba obratit paznju i  koje triba znat. Osnovno o cemu moramo vodit racuna KOD slanja objava je da ih urednici tih medija dobiju nebrojno mnogo tokom dana, i da svaki mail koji dobiju potrose vrjerojatno 5 sek za pogledat ako i toliko pa ih se triba odma zainteresirat sa mailom.

1. Koristit BCC - kada se koristi CC svi primatelj vide sve koji su ukljuceni u CC, samim time kad vide 50-tak email adresa koje su jos dobile to vjerojatno ce odma izbrisat poruku jer ce je smatrati spamom. Postoji i velika mogucnost da primatelj uopce nece dobit mail jer ce ga zbog puno mailova u CC spam filteri automatski stavit u spam. A ako se namirite na nekoga ko ima los dan - moze vas se jos i izludit do kraja da vam sa replay all odgovori na vasu poruku.

2. Naslov E-mail-a - Ako naslov mail-a nista ne govori i ako naslov mail-a ne zainteresira urednika postoji velika mogucnost da ce zavrsit u smecu bez da se isti i otvori.

3. Sazetak - U prve dvi -tri recenice triba dati kompletni sazetak ono najbitnije - jer samim time imate vece sanse da ste zainteresirali urednika

4. Attachment - Kad saljete nekakve dokumente / slike u attachmentu stavite ih u ZIP fajlu, tregba skratit ucitavanje mail-a na maksimum jer duze vrijeme citanja = veca vjerojarnost da ce zavrsit u smecu, uz to kad saljete slike obavezno ih smanjiti jer na web i tako idu manje slike tako da od velikih slika nema koristi a samo produzavaju vrime ucitavanja.

5. Ako oces objavu pripremi je - Vjest koja ne trazi puno posla je dobra vjest - ako uredniku pripremite tekst koji ce brz pripravaka moci objaviti i bez pravopisnih gresaka i u slucaju najave dogadanja ili stako ako imate linkove dobro ce doci, slike velicine spremne za objavu takoder doprinose tome da ce do iste doci, naime samim time da se vidi trud oko toga sta ste poslali odaje dojam i toga koliko vam je i vazno da se objavi.

6. Urednici su ljudi - obracajuci se uredniku sa postovani imenom i prezimenom obavjestavamo vas da ... dvi tri kratke crte najvaznije informacije - daje do znanja da znate kome saljete mail, zasto ga tribate i dajuci mu gotov tekst za objavu prakticki ste napravili 90% posla uredniku i imate velike sanse da vam i isto objave

Slična pitanja

1 odgovor 1.5k pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.2k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...