71 pregleda
Ivan Gačić u rubrici Poslovanje od Ivan Gačić [Ekstraktivan] (7.0k bodova)
Čime se sve bavi Zadruga Glas Poduzetnika (ZGP) koja je osnovana od strane članova UGP-a (Udruga Glas Poduzetnika)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Marko Radić od Marko Radić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)
odabran od Ivan Gačić
 
Najbolji odgovor

Nedavno je u Petrinji u organizaciji Udruge Glasa Poduzetnika osnovana - Zadruga Glas Poduzetnika ili skraćeno Z.G.P. - ekonomsko društvo pravnih (tvrtke, obrti, udruge, ...) i fizičkih osoba.

Cilj Zadruge Glas Poduzetnika (ZGP) je ponuditi mikro, malim i srednjim poduzetnicima uštedu prilikom nabave nekih od bitnih komponenti konkurentnosti njihovih proizvoda i usluga stvaranjem okrupnjene kupovne moći koja kroz sinergijsku snagu zajedničke nabave postižu tržišne cijene iste ili bolje od onih cijena koji dobivaju najveći igrači. Nešto kao grupna kupovina za poduzetnike. U svakom slučaju, novi oblik kooperative za poduzetništvo u Hrvatskoj.

Zadruga možda ima povijesni prizvuk da se radi o poljoprivredi, ali to zakonski i praktično u moderno doba nema nikakve veze iako zadruge mogu postojati danas i dalje u poljoprivredi. U mnogim razvijenim zapadnim zemljama zadruge imaju značajan udio sudjelovanja na cjelokupnom tržištu, a to je i cilj Zadruzi Glas Poduzetnika (ZGP) u Hrvatskoj.

U praksi, zadruga znači za poduzetnike - grupna kupovina. Tako se zadrugari u budućnosti u Zadruzi Glas Poduzetnika (ZGP) mogu odlučiti za velenabavu npr. transportnih cestovnih vozila, papira za tisak, printera, pribora za hranu, potrošnog uredskog materijala, sanitarnih sredstva, itd.

Voditelj i osnivač ove Zadruge Glas Poduzetnika (ZGP) je - Boris Podobnik.

Slična pitanja

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...