Katarina Muzica u rubrici Promet i vozila od Katarina Muzica
Koje su prednosti a koje mane električnih vozila u usporedbi sa klasičnim automobilima na dizel ili benzin?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+11 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Dakle pronašao sam 5 razloga zašto su bolji:

  • Električni automobili koštaju manje od vozila na plin

Električni automobili koštaju manje u usporedbi s konvencionalnim vozilima na plin svake godine. Kako cijena električnih automobila postaje jednaka ili manja od postojećih vozila, izbor za "električni" će biti očigledan. Električna vozila su već prilično pristupačna. Trošak upravljanja električnim vozilom već će vam uštedjeti novac za život automobila.

Gotovo u svakom pogledu, električni automobil košta znatno manje za pokretanje i održavanje od automobila na plin. Nema plina za kupnju, nema izmjene ulja, nema testova smoga i manje pokretnih dijelova koji se mogu slomiti ili istrošiti. Zapravo, mnogi vlasnici električnih automobila godinama bez ikakvih računa za popravak ili servis.

  • Električni automobili bolji su za zrak koji udišemo

Budući da električni automobili nemaju emisiju iz ispušne cijevi, možemo se radovati čišćem zraku kada je više električnih automobila na cesti. Čistiji zrak znači manje bolesti u svijetu, što znači manje stresa na sustave javnog zdravstva, bolnice i tako dalje. Osim toga, manje emisije stakleničkih plinova spasit će ozonski omotač i smanjiti naš ugljični otisak. Ako ne možemo zaustaviti globalno zatopljenje, sigurno možemo usporiti početak, a EV nisu ništa ako ne i dobar početak.

  • Preskočite benzinsku postaju, možete ‘napuniti’ kod kuće i na poslu.

Bez plina za kupnju ili ulja za promjenu. Da biste napunili gorivo, jednostavno se priključite kod kuće, na poslu ili napunite na putu. Kao dodatni bonus punjenju EV, energija koja ide u vaše baterije sve više se proizvodi iz obnovljivih izvora. Neobnovljiva struja za punjenje vašeg električnog automobila proizvodi se u zemlji. Dodajte solarno polje svom domu ili poslu i putovanje na posao moglo bi se isplatiti samo za sebe.

  • Električni automobili su budućnost transporta

Ako vozite električni automobil očito planirate budućnost. Osim što ćete biti uvršteni u redove "najboljih ljudi u okolini", činit ćete razliku za okoliš i uštedjeti novac.

  • Električna vozila moraju proći iste sigurnosne testove kao i vozila na plin.

Električna vozila moraju proći iste sigurnosne testove kao i vozila na plin, tako da možete biti sigurni da su potpuno sigurni za rad. U stvari, mnoga električna vozila imaju više ocjene u sigurnosnim ocjenama na testovima sudara, Tesla Model X na primjer ima savršen rezultat. Široko rasprostranjena zabrinutost oko sigurnosti električnih vozila vrti se oko potencijala požara, ali u stvarnosti, EV vozila su daleko manje vjerojatno da će se zapaliti od automobila na plin. U prosjeku, automobili na plin zapalit će se približnom brzinom od 1 požara na svakih 20 milijuna prijeđenih milja. Za EV, stopa je 1 požar na 120 milijuna prijeđenih milja. To je 80% manje ako pišete bilješke.

 

Nadam se da ste zadovoljni odgovorom!

0 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Električni automobili su bolji okoliš jer nema dima koji zarađuje i u ništavan zrak. Dakle, Električni automobili su ekološki osviješćeni automobili.

Za punjenje automobila ne treba se otići na benzinsku pumpu, već je dovoljno napuniti automobil kod kuće.

Električni automobili su jeftiniji od automobila koji voze na plin.

Osim svega navedenoga, električni automobili su naša budućnost i svojom funkcijom i dizajnom.

Slična pitanja

2 odgovora 444 👀
2 odgovora 390 👀
2 odgovora 221 👀
3 odgovora 697 👀
1 odgovor 3.6k 👀
2 odgovora 351 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...