Marija Miljević u rubrici Posao od Marija Miljević
Koje osobine treba imati svaki uspješan virtualni asistent? Koje osobine se traže od virtualnih asistenata u njihovom radu?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

3 odgovor(a)

+19 glasa
Sanja Veletanlić od Sanja Veletanlić
odabran od Marija Miljević
 
Najbolji odgovor

Da bi virtualni asistent bio uspješan mora biti samostalan i sam mora imati poduzetnički duh. Opet, s druge strane mora imati taj poriv da pomaže drugima, da bude nečija desna ruka i da je sretan time da je nekomu asistent (a ne direktor). To su na prvi pogled dvije oprečne osobine, ali mogu se uskladiti i uspješan virtualni asistent će to znati izbalansirati.

Osim toga, mora voljeti tehnologiju i biti znatiželjan. Kao virtualni asistenti radimo sve putem računala i aplikacija i kvaliteta našeg posla često ovisi i o tome koliko dobro baratamo raznim alatima, koliko brzo se prilagođavamo novim alatima, koliko vremena smo u stanju uštedjeti klijenti raznim automatizacijama. 

Virtualni asistent da bi bio uspješan mora biti i iskren, mora biti u stanju otvoreno i iskreno komunicirati i mora biti u stanju reći ne (ne znam, ne razumijem, ne stignem... ). 

Želja za konstantnim učenjem je isto nešto što krasi uspješne virtualne asistente jer takvi znaju kako optimizirati neke postojeće procese što će svaki klijent itekako cijeniti. 

Ljubaznost, smirenost i pismenost su isto nešto bez čega ne ide, kao i odgovornost i pouzdanost.  

Od zanimljivih stvari: svaki uspješan virtualni asistent bi morao biti u stanju prebroditi strah od kamere i snimanja videa. Video je danas neizostavni dio virtualnog poslovanja i virtualni asistenti ga moraju sve više koristiti. 


Sanja Veletanlić

Go2human Hub 

Spajamo virtualne asistente i tvrtke i pomažemo im izgraditi dobar i pouzdan poslovni odnos.

+14 glasa
Viktor Viljac od Viktor Viljac

Zahtjevi za virtualne asistente mogu varirati ovisno o potrebama poslodavca ili klijenta, no postoje neke zajedničke kvalitete koje bi svi dobri VA trebali imati.

Dobre komunikacijske vještine

  • Komunikacijske vještine ključne su za VA. Oni moraju obavijestiti klijente kako ide posao i kada ažurirati (folowup, informirati) klijenta na o trenutnim i novim zadacima.

Dobre organizacijske vještine

  • VA-ovi bi trebali imati sposobnost da ostanu usredotočeni na različite zadatke i znati kako stvoriti i držati rokove. Trebali bi pratiti što trebaju postići i kada.

Vještine upravljanja vremenom

  • Možda će se odvijati više projekata, trebali bi razumjeti kako odrediti prioritete u svom radu.

Prilagodljivost

  • Dobri VA-i trebaju biti fleksibilni i imati sposobnost prilagođavanja promjenjivim uvjetima rada. Oni bi trebali znati kako razviti rješenje i biti sposobni smisliti plan kada postoji problem.

Pouzdan

  • Povjerenje dolazi kada razumijete potrebe kupaca, poštujete ih i nudite relevantne usluge. VA-ovi moraju biti pošteni, dosljedni i pouzdani u svom radu.

 

+7 glasa
Martina Žgomba od Martina Žgomba
Dobar virtualni asistent posjeduje sljedeće kompetencije: dobra organizacija, snalažljivost i prilagodljivost, dobre komunikacijske vještine te želja i volja za stalnim učenjem i usavršavanjem. Dobra organizacija je, po mom mišljenju, više od pola obavljenog posla. Budući da virtualni asistenti u isto vrijeme rade za više klijenata i obavljaju različite vrste poslova, potrebno je znati upravljati vremenom kako bi sve poslove stigli odraditi u zadanom roku. Svaki klijent ima svoj način poslovanja i dobar virtualni asistent se treba znati prilagoditi potrebama svojih klijenata. Klijenti ne žele, ne vole i nemaju vremena, nakon što jasno iskomuniciraju svoje potrebe, stalno odgovarati na dodatne upite virtualnog asistenta. Naravno da postoje programi i alati s kojima virtualni asistent do sada nije imao prilike raditi i u takvim situacijama je potrebna snalažljivost u samostalnom pronalasku rješenja. Nadalje, dobar virtualni asistent treba znati jasno iskomunicirati zadani posao te shvatiti upute klijenta. Jedna od meni zanimljivijih strana ovog posla jest kontinuirano učenje novih znanja i vještina budući da se radi o online poslu gdje vas okolina, događaji i stalni napredak tehnologije sami po sebi tjeraju na to.

Slična pitanja

1 odgovor 123 👀
4 odgovora 864 👀
Znatkica 12.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica
2 odgovora 287 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.3k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...