Ivana Steković u rubrici Kozmetika i estetika od Ivana Steković
uređen od Znatko
Kakvu rutinu pranja kose imate? Najbolji šamponi,regeneratori za kosu,ulje i maske za kosu?

Kako hranite i čuvate kosu?

Za oštećenu kosu i vrhove…

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

5 odgovor(a)

+14 glasa
Dorotea Kraščić od Dorotea Kraščić
Sami proizvodi nisu toliko bitni koliko je njihovo pravilno korištenje. Unatoč tome što redovito bojam kosu (kod kuće, ne u frizerskom salonu), ona je duga i bez oštećenja.  Kosu dva puta šamponiram: prvo dobro smočim kosu (oko 2 min), nanesem i umasiram šampon (hibrid šampona i regeneratora, 2u1) samo na vlasište. Isperem i ponovno nanesem šampon, ali sada se fokusiram na cijelu dužinu kose. Ponovno dobro isperem.

U slučaju da koristim posebno šampon, a posebno regenerator: šampon umasirati na vlasište, a regenerator isključivo na vrhove kose.

+12 glasa
Paula Šolc od Paula Šolc
Najnovija maska za kosu koju sam otkrila, koja stvarno hrani moju kosu je maska od lanenih sjemenki. Lanene sjemenke treba prokuhati u vodi, te nakon vrijanja ostaviti neko vrijeme da se kuhaju, do pet minuta. Kada se počne stvarati gornji bijeli pomalo pjenasti sloj ugasitit te što prije ocijediti. Cijela ta smjesa postaje brzo želeasta te je takvu nakon hlađenja nanjeti na kosu. Ja ju držim uvijek oko pola sata. Nakon toga ispirem kosu šamponom te stavljam regenerator. Do sada najdraži šampom i regenerator su mi brande Luxurious Coconut. Osim što su odlični za kosu, imaju prekrasan miris, te se dobije pola litre šampona i regeneratora u pakiranju. Osim toga odličan mi je šampon marke Vichy, no on je za one kojima nije problem uložiti malo više novaca u svoju njegu. Prirodne maske draže su mi od onih kupljenih, ima ih različitih i uvijek ih možete napraviti od onoga što imate doma. Maslinovo ulje odlično je za kosu, jaja su također jako hranjiva. U kombinaciji sa zgnječenim bananama već ste dobili jako dobru masku. Također znam da je jako poznata maska od kvasca/ germe koja je odlična za rast kose i protiv ispadanja. No naravno ima i puno kupovnih maski koje su dobre, ovisi o tome koliko se u mogućnosti odvojiti za njegu kose.
+7 glasa
Ana Nera Horvat od Ana Nera Horvat
Moram pohvaliti Ziaja proizvode za kosu. Kosa mi je polu valovita, polu ravna što smatram da je najgora kombinacija jer mi je automatski i tekstura na dijelovima različita. Također, kosa mi je tretirana no sada pokušavam pustiti svoju prirodnu. Naravno da je šišanje najvažnije te je potrebno redovito šišati vrhove i općenito redovno uklanjati mrtav dio kose. Ziaja kozje mlijeko zatim argan i tsubaki ulje te kashmir šampon, maska i serum su mi se pokazali izvanrednima te ih koristim i kombiniram po potrebi. Kashmir je za bojanu kosu te sam njega izbacila iz upotrebe od kada ne tretiram kosu. Argan i tsubaki oil su za termalnu zaštitu te zbog čestog feniranja uvijek koristim taj serum prije feniranja. Sva tri proizvoda argan i tsubaki oil nikada ne koristim istovremeno jer su dosta teški stoga mogu i zamstiti kosu. Trenutno sam na kozjem mlijeku koje fino zagladi i izravna kosu te meni osobno jako paše no ono što većina daje kritiku je specifičan i intenzivan miris koji baš i ne paše svima. Koristila sam dosta Loreal i Keune proizvode, no po meni oni su za hitnu i kratkotrajnu upotrebu jer vrlo brzo kosa postaje zasićena (cca nakon 4 pranja). Još jedan brand koji nisam dovoljno istražila no jedno vrijeme sam aktivno koristila njihov šampon bez sulfata i silkata na bazi vode, a to je La Croa. Šampon je super i ne zasićuje kosu a zaglađuje je. Jedina je mana što je malo skuplji od drugih komercijalnih šampona (jedno pakiranje je između 50 i 60 HRK) no La Croa je hrvatski brand stoga je lijepo dati potporu domaćem i nastojati ga afirmirati na tržištu.
+2 glasa
Ivona Jagatić od Ivona Jagatić
Kosu operem šamponom za kosu i vodom. Ponekada koristim regenerator poslije šampona i ricinusovo ulje (ako ga imam) prije pranja kose.

Postoji pravilo sušenja kose: 70% se kosa mora prirodno osušiti, a 30% se može sušiti fenom (ako je to potrebno). Ja uvijek kosu pustim da se osuši sama, osim ako je kasno i jako hladno, tada koristim ovo pravilo sušenja 70% i 30%.

Kada se osuši kosa onda je obični svježem  u rep ili u pletenicu jer sam osoba koja uvijek nosi svezanu kosu. Kosa se ne smije vezati uvijek na istom mjestu, jer će tada postati jako tanka kosa na mjestu gdje se uvijek veže gumicom.
+2 glasa
Arnela Abadžija od Arnela Abadžija
Koristila sam razne šampone, a izuzetno sam imala masnu kosu a vrhovi su bili suhi i pucali. Skratim kosu a za manje od mjesec dana opet popucaju vrhovi više nego sto je kosa narasla a htjela sam dugu kosu, a sporo je rasla i pucala

Nivea šampon za masnu kosu je samo napravio jos veći problem jer kosu je potaklo da jos vise proizvodi lojne žlježde i da se masti a vrhovi ko metla. Ono pantene ulje od argana za ostecene vrhove mi nije ni malo pomagalo. Koristila sam i Johnson i le petie marseie, obicni od koprive.. samo su se vrhovi sušili i pucali. Head and shoulders je dobar protiv peruti, wash and go i shauma za volumen.. za ovo ostalo nikako ne preporučujem

Koristila sam zatim garnier sos repair sampon i masku oni su nekako usporavali to pucanje. Nije kosa tako brzo pucala Al opet nisam dolazila do željenih rezultata.

Onda sam uzela šampon L'Oréal Dream long i nisam cak ni imala potrebu za maskom i kosa je počela da raste bez pucanja. To je jedini i najbolji šampon protiv ispucalih krajeva i za meku i sjajnu kosu. I fantastično mirise. Jest najskuplji na prvu ali kad saberemo preparate koje uzmemo uz jeftinije šampone npr. balzam, ulje, masku, regenerator.. vidjeli bi da je to preskupo al opet ne bi postigli željeno

Inače kosu perem svaka dva do tri dana. Cesce ne jer samo podstaknem lojne žlježde i kosa se počne mastiti za pola dana a rijeđe ne jer me počne uzasno svrbit kad se zalijepi

Slična pitanja

5 odgovora 2.1k 👀
4 odgovora 382 👀
4 odgovora 697 👀
4 odgovora 795 👀
2 odgovora 286 👀
3 odgovora 474 👀
3 odgovora 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...