53 pregleda
Nino Marić u rubrici Stanovanje od Nino Marić [Ekstraktivan] (5.9k bodova)

Kako je predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske Zvonimir Frka-Petešić došao do državnog stana?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+6 glasa
Redakcija od Redakcija [Megaktivan] (16.6k bodova)

Vezano uz temu državnog stana u kojem boravi predstojnik Ureda predsjednika Vlade Republike Hrvatske g. Frka-Petešić, Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine ističe sljedeće činjenice:

Naime, na temelju podnesenog zahtjeva tadašnjem Ministarstvu državne imovine, g. Frki-Petešiću dodijeljen je stan na korištenje u Zagrebu (Odlukom Ministarstva od 13. listopada 2017. godine).

Budući da je dužnosnik Zvonimir Frka-Petešić potvrdio kako u vlasništvu ili najmu nema useljiv stan ili kuću u Zagrebu, na mjestu obavljanja preuzete dužnosti, g. Frka-Petešić ostvario je pravo na dodjelu stana u državnom vlasništvu, nevezano od svog prebivališta. Stoga, u predmetnom slučaju, pitanje njegovog prebivališta nije bio uvjet u postupku donošenja odluke o dodjeli državnog stana.

Veličina predmetnog stana iznosi 96 m2, a isti je ostvario pravo na njegovo korištenje temeljem Zakona o upravljanju državnom imovinom, te u skladu s odredbama Uredbe o mjerilima i kriterijima dodjele na korištenje nekretnina za potrebe tijela državne uprave ili drugih tijela korisnika državnog proračuna te drugih osoba (NN, br. 127/13).

Podsjećamo ujedno kako su Državne nekretnine d.o.o. i Ministarstvo već obavijestili javnost da je g. Frki-Petešiću dodijeljen stan u skladu s pravnim okvirom na temelju kojeg je ostvario pravo na stan veći od 60 m2, čemu se pridodaje i 10 m2 po članu obitelji (ima suprugu i dvoje djece).

Inače, broj slobodnih državnih stanova je ograničen te u praksi je među raspoloživim stanovima nemoguće uvijek pronaći stan baš točne površine, te se u praksi može dodijeliti nešto manji ili veći stan, a sve u okvirima pripadajućih prava i koji je po svojoj veličini najprikladniji s obzirom na broj članova obitelji.

Slična pitanja

1 odgovor 2.0k pregleda

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.4k pitanja

13.6k odgovora

2.8k komentara

1.3k korisnika

...