91 pregleda
Nino Marić u rubrici Tehnologija od Nino Marić [Ekstraktivan] (6.9k bodova)

Što nam govori izvješće Acronis Cyberthreats 2022 o internetskim napadima i prijetnjama hakera koji narušavaju sigurnosti naših podataka u bazama podataka na internetskim serverima tj. u oblaku?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (30.9k bodova)

Acronis Cyberthreats Report 2022 temelji se na ispitivanju podataka o napadima i prijetnjama koje je prikupila globalna mreža Acronisovih operacijskih centara kibernetičke zaštite (CPOC), koji prate i istražuju kibernetičke prijetnje 24/7.

Tvrtka Acronis se bavi kibernetičkom zaštitom te u svom godišnjem izvješću Acronis Cyberthreats Report 2022 pružio je dubinski pregled trendova i prijetnji kibernetičkoj sigurnosti u svijetu. Izvješće pokazuje da su pružatelji upravljanih usluga (MSP) posebno ugroženi.

Podatke o zlonamjernom softveru prikupilo je više od 650.000 jedinstvenih krajnjih točaka diljem svijeta koji koriste Acronis Cyber Protect — bilo kao klijent MSP-a koji koristi rješenje ili tvrtka koja vodi rješenje. Ažuriranje za kraj godine pokriva napade usmjerene na krajnje točke otkrivene između srpnja i studenog 2021.

Cjelovito izvješće pruža dubinski uvid u glavne trendove kibernetičke sigurnosti i prijetnji koje su CPOC centri zapazili tijekom druge polovice 2021. kroz:

  • pregled obitelji zlonamjernog softvera i povezanih statistika;
  • duboki uvid u najopasnije ransomware skupine;
  • ranjivosti koje pridonose uspješnim napadima te
  • Acronisove sigurnosne preporuke za 2022. 
  • te drugim kanalima.

Kopiju cijelog dokumenta Acronis Cyberthreats Report 2022 možete preuzeti na sljedećoj web poveznici: https://www.acronis.com/en-us/blog/posts/acronis-cyberthreats-report-2022-unveils-cyberthreat-predictions/.

Slična pitanja

3 odgovora 392 pregleda
1 odgovor 265 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...