64 pregleda
Ana Pilato u rubrici Softver od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Tko će voditi Microsoft u srednjoj i istočnoj Europi (pa i Hrvatsku)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (29.9k bodova)
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Michelle Simmons vodit će “Multi-Country” podružnicu u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje i Hrvatsku

Microsoft je danas objavio da će Michelle Simmons preuzeti dužnost generalne direktorice Microsoft Multi-Country* podružnice te upravljati poslovanjem za 24 zemlje srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska. Prethodno voditeljica marketinga i operacija za cijelu središnju i istočnu Europu, Michelle preuzima funkciju od Anke den Ouden koja sada vodi Microsoft u Nizozemskoj.

Michelle na poziciju dolazi s 1. travnjem 2022. U Microsoftu je više od 20 godina te ima značajno znanje i iskustvo u industriji. Tijekom karijere obnašala je brojne pozicije diljem srednje i istočne Europe, Azije i SAD-a te je bila odgovorna za pokretanje strateškog rasta na više tržišta, kao i za izgradnju odnosa s partnerima i korisnicima. Kao generalna direktorica za nova tržišta jugoistočne Azije, Michelle je vodila Microsoft-ovo poslovanje u 9 zemalja koje čine neka od najbrže rastućih tržišta Azije i Pacifika, fokusirajući se na modernizaciju gospodarstva i tvrtki putem digitalne transformacije.

Na prethodnoj poziciji voditeljice marketinga i operacija, Michelle je bila zadužena za poslovne strategije, proizvodne prihode, marketing i operacije da bi se omogućila digitalna transformacija kupaca i partnera u 33 zemlje koje čine Microsoft-ovo poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi.

„Oduševljena sam što imam priliku voditi Microsoftovu raznoliku Multi-Country regiju u srednjoj i istočnoj Europi. Tehnologija danas ima više potencijala no ikada da omogući tvrtkama i javnom sektoru da uvedu inovacije i da se transformiraju. Veselim se suradnji s našim partnerima i korisnicima kako bismo taj potencijal pretvorili u vrijednost u regiji,” rekla je Michelle Simmons.

Na novoj poziciji Michelle će biti odgovorna za daljnje unaprjeđenje Microsoft-ove vizije da pomogne regiji da postigne rezultate na temelju velikog tehničkog talenta i pretvori se u digitalni hotspot, mjesto na kojem digitalne inovacije omogućavaju ljudima, tvrtkama i zajednicama da napreduju i rastu te da imaju globalne ambicije. Zajedno sa svojim timom radit će s lokalnim korisnicima, partnerima, poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama javnog sektora na digitalnoj transformaciji i inovacijama koristeći cloud tehnologije, kao i na poticanju digitalnih vještina da bi se stvorile prilike za sve.

Komentirajući imenovanje, Philippe Rogge, predsjednik Microsoft-a za središnju i istočnu Europu, rekao je:

„Michellein spoj strateškog i komercijalnog iskustva čini je savršenim izborom za vođenje našeg tima na tržištu koje je podjednako fascinantno i raznoliko. Ona je uporan, predan i empatičan vođa, s vještinama i stručnošću da donese najbolje od Microsofta za pokretanje unutarnje transformacije tržišta prema bogatijim, zelenijim i konkurentnijim gospodarstvima u regiji.“

___
*Multi-Country je podružnica unutar srednje i istočne Europe koja uključuje 24 zemlje: Armeniju, Albaniju, Azerbajdžan, Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Estoniju, Gruziju, Hrvatsku, Latviju, Litvu, Kazahstan, Kosovo, Kirgistan, Moldaviju, Mongoliju, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajinu i Uzbekistan.

Slična pitanja

3 odgovora 256 pregleda
1 odgovor 237 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.8k pitanja

14.1k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...