222 pregleda
Ana Pilato u rubrici Softver od Ana Pilato

Tko će voditi Microsoft u srednjoj i istočnoj Europi (pa i Hrvatsku)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Michelle Simmons vodit će “Multi-Country” podružnicu u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje i Hrvatsku

Microsoft je danas objavio da će Michelle Simmons preuzeti dužnost generalne direktorice Microsoft Multi-Country* podružnice te upravljati poslovanjem za 24 zemlje srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska. Prethodno voditeljica marketinga i operacija za cijelu središnju i istočnu Europu, Michelle preuzima funkciju od Anke den Ouden koja sada vodi Microsoft u Nizozemskoj.

Michelle na poziciju dolazi s 1. travnjem 2022. U Microsoftu je više od 20 godina te ima značajno znanje i iskustvo u industriji. Tijekom karijere obnašala je brojne pozicije diljem srednje i istočne Europe, Azije i SAD-a te je bila odgovorna za pokretanje strateškog rasta na više tržišta, kao i za izgradnju odnosa s partnerima i korisnicima. Kao generalna direktorica za nova tržišta jugoistočne Azije, Michelle je vodila Microsoft-ovo poslovanje u 9 zemalja koje čine neka od najbrže rastućih tržišta Azije i Pacifika, fokusirajući se na modernizaciju gospodarstva i tvrtki putem digitalne transformacije.

Na prethodnoj poziciji voditeljice marketinga i operacija, Michelle je bila zadužena za poslovne strategije, proizvodne prihode, marketing i operacije da bi se omogućila digitalna transformacija kupaca i partnera u 33 zemlje koje čine Microsoft-ovo poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi.

„Oduševljena sam što imam priliku voditi Microsoftovu raznoliku Multi-Country regiju u srednjoj i istočnoj Europi. Tehnologija danas ima više potencijala no ikada da omogući tvrtkama i javnom sektoru da uvedu inovacije i da se transformiraju. Veselim se suradnji s našim partnerima i korisnicima kako bismo taj potencijal pretvorili u vrijednost u regiji,” rekla je Michelle Simmons.

Na novoj poziciji Michelle će biti odgovorna za daljnje unaprjeđenje Microsoft-ove vizije da pomogne regiji da postigne rezultate na temelju velikog tehničkog talenta i pretvori se u digitalni hotspot, mjesto na kojem digitalne inovacije omogućavaju ljudima, tvrtkama i zajednicama da napreduju i rastu te da imaju globalne ambicije. Zajedno sa svojim timom radit će s lokalnim korisnicima, partnerima, poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama javnog sektora na digitalnoj transformaciji i inovacijama koristeći cloud tehnologije, kao i na poticanju digitalnih vještina da bi se stvorile prilike za sve.

Komentirajući imenovanje, Philippe Rogge, predsjednik Microsoft-a za središnju i istočnu Europu, rekao je:

„Michellein spoj strateškog i komercijalnog iskustva čini je savršenim izborom za vođenje našeg tima na tržištu koje je podjednako fascinantno i raznoliko. Ona je uporan, predan i empatičan vođa, s vještinama i stručnošću da donese najbolje od Microsofta za pokretanje unutarnje transformacije tržišta prema bogatijim, zelenijim i konkurentnijim gospodarstvima u regiji.“

___
*Multi-Country je podružnica unutar srednje i istočne Europe koja uključuje 24 zemlje: Armeniju, Albaniju, Azerbajdžan, Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Estoniju, Gruziju, Hrvatsku, Latviju, Litvu, Kazahstan, Kosovo, Kirgistan, Moldaviju, Mongoliju, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajinu i Uzbekistan.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Znatkica 12.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica
1 odgovor
4 odgovora
Marko Radić 10.02.2021. pitanje u rubrici Softver od Marko Radić
1 odgovor
Zoran Jurić 24.09.2020. pitanje u rubrici Softver od Zoran Jurić
1 odgovor
Filip Jurišić 28.01.2016. pitanje u rubrici Softver od Filip Jurišić
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

21.9k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...