120 pregleda
Ana Pilato u rubrici Softver od Ana Pilato (7.9k bodova)

Tko će voditi Microsoft u srednjoj i istočnoj Europi (pa i Hrvatsku)?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija (129k bodova)
prikazano od Znatko

Michelle Simmons vodit će “Multi-Country” podružnicu u srednjoj i istočnoj Europi, koja uključuje i Hrvatsku

Microsoft je danas objavio da će Michelle Simmons preuzeti dužnost generalne direktorice Microsoft Multi-Country* podružnice te upravljati poslovanjem za 24 zemlje srednje i istočne Europe, među kojima je i Hrvatska. Prethodno voditeljica marketinga i operacija za cijelu središnju i istočnu Europu, Michelle preuzima funkciju od Anke den Ouden koja sada vodi Microsoft u Nizozemskoj.

Michelle na poziciju dolazi s 1. travnjem 2022. U Microsoftu je više od 20 godina te ima značajno znanje i iskustvo u industriji. Tijekom karijere obnašala je brojne pozicije diljem srednje i istočne Europe, Azije i SAD-a te je bila odgovorna za pokretanje strateškog rasta na više tržišta, kao i za izgradnju odnosa s partnerima i korisnicima. Kao generalna direktorica za nova tržišta jugoistočne Azije, Michelle je vodila Microsoft-ovo poslovanje u 9 zemalja koje čine neka od najbrže rastućih tržišta Azije i Pacifika, fokusirajući se na modernizaciju gospodarstva i tvrtki putem digitalne transformacije.

Na prethodnoj poziciji voditeljice marketinga i operacija, Michelle je bila zadužena za poslovne strategije, proizvodne prihode, marketing i operacije da bi se omogućila digitalna transformacija kupaca i partnera u 33 zemlje koje čine Microsoft-ovo poslovanje u srednjoj i istočnoj Europi.

„Oduševljena sam što imam priliku voditi Microsoftovu raznoliku Multi-Country regiju u srednjoj i istočnoj Europi. Tehnologija danas ima više potencijala no ikada da omogući tvrtkama i javnom sektoru da uvedu inovacije i da se transformiraju. Veselim se suradnji s našim partnerima i korisnicima kako bismo taj potencijal pretvorili u vrijednost u regiji,” rekla je Michelle Simmons.

Na novoj poziciji Michelle će biti odgovorna za daljnje unaprjeđenje Microsoft-ove vizije da pomogne regiji da postigne rezultate na temelju velikog tehničkog talenta i pretvori se u digitalni hotspot, mjesto na kojem digitalne inovacije omogućavaju ljudima, tvrtkama i zajednicama da napreduju i rastu te da imaju globalne ambicije. Zajedno sa svojim timom radit će s lokalnim korisnicima, partnerima, poduzetnicima, tvrtkama i organizacijama javnog sektora na digitalnoj transformaciji i inovacijama koristeći cloud tehnologije, kao i na poticanju digitalnih vještina da bi se stvorile prilike za sve.

Komentirajući imenovanje, Philippe Rogge, predsjednik Microsoft-a za središnju i istočnu Europu, rekao je:

„Michellein spoj strateškog i komercijalnog iskustva čini je savršenim izborom za vođenje našeg tima na tržištu koje je podjednako fascinantno i raznoliko. Ona je uporan, predan i empatičan vođa, s vještinama i stručnošću da donese najbolje od Microsofta za pokretanje unutarnje transformacije tržišta prema bogatijim, zelenijim i konkurentnijim gospodarstvima u regiji.“

___
*Multi-Country je podružnica unutar srednje i istočne Europe koja uključuje 24 zemlje: Armeniju, Albaniju, Azerbajdžan, Bjelorusiju, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Crnu Goru, Estoniju, Gruziju, Hrvatsku, Latviju, Litvu, Kazahstan, Kosovo, Kirgistan, Moldaviju, Mongoliju, Sjevernu Makedoniju, Srbiju, Sloveniju, Tadžikistan, Turkmenistan, Ukrajinu i Uzbekistan.

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Monika Kiris 21.09.2022. pitanje u rubrici Softver od Monika Kiris (8.8k bodova)
1 odgovor
Nino Marić 03.02.2022. pitanje u rubrici Softver od Nino Marić (15.7k bodova)
1 odgovor
Znatkica 12.10.2020. pitanje u rubrici Poslovanje od Znatkica (5.2k bodova)
1 odgovor
Zoran Jurić 11.12.2020. pitanje u rubrici Obrazovanje od Zoran Jurić (8.6k bodova)
Znatko medijski pokriva
MONEY MOTION 2023
Udruga eCommerce Hrvatska

Zagreb, 28.03.2023.
PRIJAVE
Znatko medijski pokriva
WINE EnoGASTRO Vip Event 2023

Rijeka, 1. ožujka 2023.
Novigrad (Istra), 3. ožujka 2023.
Split, 15. ožujka 2023.
Zadar, 17. ožujka 2023.
Zagreb, 29. ožujka 2023.

Besplatan ulaz za uzvanike
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.5k pitanja

16.8k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...