75 pregleda
Ana Pilato u rubrici Hrana i piće od Ana Pilato [Ekstraktivan] (6.1k bodova)

Kakav je tradicionalni otočki keks "Viški Cvit"?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+10 glasa
Redakcija od Redakcija [Turboaktivan] (27.8k bodova)
odabran od Ana Pilato
 
Najbolji odgovor

Isprobajte ručno rađene Viške Cvite

Nona Tina predstavlja tradicionalni otočki keks u modernom ruhu

Otok Vis se, osim epitetom jednog od najljepših hrvatskih otoka, može pohvaliti i prepoznatom osebujnom gastronomijom.

"Viški Cviti"

Viški Cviti jedan su od simbola Visa. Suhi keks jedinstvenog oblika i okusa dobro je poznat svakome tko je barem jednom posjetio otok bogate povijesti i fascinantne ljepote. Viški Cvit je moguće pronaći samo na ovom otoku, ali zbog male proizvodnje do njega nije lako doći – barem koliko i do ovog najudaljenijeg naseljenog otoka na Jadranu.

Izvornost i esencijalnost Viških Cvita, izrađenih prema obiteljskoj recepturi staroj više od sto godina, čini ih posebnim. Svaki Viški Cvit unikatnog je izgleda, ručno je rađen u svim fazama izrade te izrezivan u oblik stilizirane latice cvijeta, pri čemu se koristi samo jedno slastičarsko pomagalo – rezač za tijesto. Nastali su u vremenu kada se u proizvodnji kolača nisu koristili umjetni pripravci, zamjenska sladila, konzervansi niti gotove praškaste mješavine koji narušavaju vrijednost proizvoda.

Osim iznimnom prhkošću ovaj keks iznenađuje jedinstvenim mirisom i okusom koji se razvijaju zbog ulja anisa, kojim se premazuje. Anis se upotrebljavao kao začin još od vremena stare Grčke i oduvijek se smatrao ljekovitim.

Duboka povezanost s tradicijom očuvana kroz pripremu kolača prema autentičnim receptima prenošenim generacijama, te činjenica da su svi oduševljeni njihovom posebnošću – razlog su zašto su upravo Viški Cviti prvi proizvod kojim se predstavlja novi brend na hrvatskom tržištu Nona Tina

Nona Tina slastice su djelo dobro poznate slastičarske manufakture sa sjedištem u Krapinskim Toplicama, dugi niz godina prisutne na hrvatskom tržištu sa širokim asortimanom kolača Lucija koji se može pronaći u ponudi brojnih hotela i trgovačkih lanaca. Krapinska manufaktura kolača poznata je po dugoj tradiciji pripremanja vrhunskih slastičarskih proizvoda, a među prvima je u Hrvatskoj ponudila i francuske macaronse. Sustavno unapređenje kvalitete proizvoda i korištenje samo najvrjednijih sirovina uz visoke standarde proizvodnje – nastavlja se i s brendom Nona Tina.

Ambalaža u kojoj dolaze Viški Cviti pomno je osmišljena s namjerom da odgovara filozofiji brenda – tradicionalno koje nije u raskoraku sa modernim. Jednaku poruku nosi naziv brenda. Nona Tina neka je drugačija… današnja, suvremena nona.

Ovo je vrijedan doprinos razumijevanju baštine koja u svoj svojoj raznolikosti najbolje dočarava kulturni identitet iz kojeg je stvarana. Viške Cvite možete pronaći u trgovačkim lancima i specijaliziranim trgovinama po cijeloj Hrvatskoj i uvjeriti se u njihovu posebnost.

Slična pitanja

2 odgovora 200 pregleda
1 odgovor 241 pregleda

Prva konferencija u Hrvatskoj namijenjena virtualnim asistentima i svima koje zanima svijet virtualne asistencije.

Zagreb, 21.10.2022.

Ulaznice putem ENTRIO sustava

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

Gdje pratiti Znatka?[ Pretraživanje Znatka ]

8.7k pitanja

14.0k odgovora

3.0k komentara

1.4k korisnika

...