Nino Marić u rubrici Mobitel od

Što je Nokijina 5G Akademija?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Nokijina 5G Akademija

Upravo kako bi svojim članicama pružili najnovija znanja u ovom području, u suradnji s Nokijom, jednom od najpoznatijih svjetskih telekomunikacijskih tvrtki, Hrvatska gospodarska komora (HGK) pripremila je set radionica kroz ovu i sljedeću godinu. Što čini 5G jedinstvenom mrežom u podršci procesu digitalizacije različitih gospodarskih grana i koji su temelji provedbe transformacije koju nam donosi samo su neka od pitanja na koje će uslijediti odgovori jednih od najboljih svjetskih tehnoloških stručnjaka.

Nokijina 5G Akademija koncipirana je kroz četiri virtualna susreta te započinje već u ovom mjesecu. Na prvom dijelu, svi će prisutni imati priliku doznati više informacija općenito o 5G tehnologiji i svim mogućnostima koje donosi. Drugi susret bit će rezerviran za najbolje prakse kako koristiti 5G kao ključan alat u četvrtoj industrijskoj revoluciji, razdoblju u kojemu svjedočimo brzoj digitalnoj transformaciji procesa primarno unutar prerađivačko-proizvodnih industrija. Pretposljednji susret planiran je u studenom te će glavna tema biti kako primjenjivati 5G tehnologiju u različitim industrijama, dok je posljednji dio Akademije, radionica najavljena za siječanj 2023. godine biti usmjeren prema bliskoj budućnosti, gdje će se govoriti o prvim najavama za 6G.

Više na: https://hgk.hr/na-nokijinoj-5g-akademiji-strucnjaci-iz-globalnog-telekomunikacijskog-diva-dijelit-ce-najbolje-prakse-kako-iskoristiti-sve-sto-je-donijela-najnovija-tehnoloska-revolucija

Hrvoje Hladnik od
Evo održan je prvi dio. Javili iz HGK. Predavala je Leslie Shannon, renomirana stručnjakinja iz globalno poznatog telekomunikacijskog diva Nokia. Sve se održalo danas u prostorima HUB385 i to kako gore piše - pod nazivom „Early Signals, Future Scenarios“.

Predavanje, održano u organizaciji HGK i Nokije, okupilo je stručnjake iz različitih industrija kao što su Serengeti, SofaScore, Hrvatski Telekom i EON, predstavnike obrazovnih institucija poput Algebre i FER-a, kao i predstavnike Vlade RH iz resornih ministarstava. Shannon je na predavanju govorila o novim mrežnim arhitekturama, vizualnoj analitici, upravljanju robotima i dronovima, AR/VR/XR tehnologijama i metaverzumu kao najnovijem buzzwordu u ovom području, a dotaknula se i uloge 5G mreže u današnjem svijetu te načina kako koristiti mogućnosti 5G mreže kao ključne poluge za iskoristivost svega što ona danas omogućuje zahvaljujući razvoju najnovijih tehnologija.‌

Slična pitanja

1 odgovor 186 👀
1 odgovor 493 👀
2 odgovora 1.2k 👀
1 odgovor 488 👀
2 odgovora 300 👀
1 odgovor 255 👀
Monika Kiris 15.08.2022. pitanje u rubrici Mobitel od Monika Kiris
1 odgovor 1.4k 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.1k pitanja

22.9k odgovora

8.7k komentara

1.6k korisnika

...