Mia Jelinčić u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić
promjena rubrike od Znatko

Tko je Maja Vukić koja je 2022. godine imenovana pomoćnicom ravnatelja HAVC-a? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+2 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Maja Vukić imenovana pomoćnicom ravnatelja HAVC-a

U srijedu, 18. svibnja 2022., Maja Vukić imenovana je pomoćnicom ravnatelja HAVC-a na mandat od četiri godine, počevši od ponedjeljka, 23. svibnja 2022.

U srijedu, 18. svibnja, ravnatelj HAVC-a Chris Marcich imenovao je Maju Vukić za pomoćnicu ravnatelja HAVC-a.

Na 35. sjednici Upravni odbor Hrvatskog audiovizualnog centra, na kojoj su prisustvovali predsjednik Bruno Kragić te članovi Jadranka Hrga, Igor Starčević i Davor Švaić, jednoglasno je dao suglasnost za imenovanje Maje Vukić za pomoćnicu ravnatelja. 

"Izuzetno se veselim što ću se priključiti HAVC-u. Za mene je to prirodan nastavak mojih djelovanja s ciljem unaprjeđenja kinematografije, odnosno cjelokupnog sustava u kojem radimo i stvaramo. Vjerujem da će moje producentsko iskustvo biti dodana vrijednost u ustanovi koja vodi i upravlja audiovizualnim djelatnostima u Hrvatskoj, no svjesna sam i da me čeka mnogo učenja," rekla je Maja Vukić.

Nakon završene Akademije dramske umjetnosti (Odsjek Filmska i TV montaža, magistar umjetnosti), i rada kao montažer i asistent režije na dugometražnim igranim filmovima, Maja Vukić se od 2002. godine bavi produkcijom.

Tijekom karijere radila je u produkcijskim kućama Artis film, 4Film, Fade In i Interfilm, te je bila producentica i izvršna producentica na 12 dugometražnih igranih filmova, TV seriji Crno-bijeli svijet (dramska serija, 12 x 52', četiri sezone), igrano dokumentarnom serijalu Nesreća (tri sezone, ukupno 16 epizoda x 52') te brojnim dokumentarnim i kratkim igranim filmovima.

Bila je predsjednica Hrvatskog društva filmskih djelatnika u mandatu od 2016. do 2018. i predsjednica Hrvatske udruge producenata u mandatu od 2019. do 2021. godine. Članica je Europske filmske akademije.

"Zaista se veselim dolasku Maje Vukić i njenom doprinosu našem radu. Maja dolazi s velikim iskustvom kojim nadopunjuje našu ekipu. Moja i njena radna iskustva su potpuno različita, što će definitivno doprinijeti kvaliteti naše suradnje", zaključio je ravnatelj HAVC-a, Chris Marcich. 

Slična pitanja

1 odgovor 175 👀
2 odgovora 285 👀
Znatko predstavlja

Međunarodna enogastronomska konferencija

Zagreb, 12. 03. 2024.
Znatko predstavlja

Kako dobro pozicionirati svoj online biznis

20.03.2024.
PRIJAVA
Znatko predstavlja

Budućnost financija i tehnologije

Zagreb
21. i 22. 03. 2024.

ULAZNICE
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.4k pitanja

22.0k odgovora

8.1k komentara

1.6k korisnika

...