308 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
uređen od Hrvoje Hladnik

Zašto UNA TV ne emitira na kabelskoj televiziji? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (144k bodova)
prikazano od Redakcija

Kabelski operateri u Hrvatskoj četvrti put odgodili odluku o emitiranju UNA TV

“Taktika odugovlačenja ozbiljno ugrožava dalje investicije i radna mjesta naših zaposlenih u Zagrebu”, poručio je menadžment televizije

Poslije godinu dana intenzivnog rada, ogromnog truda i pregovora kako bi kvalitetan zabavni i informativni programski sadržaj Una televizije ugledao svjetlo dana i postao dostupan svim gledateljima u Hrvatskoj i dalje ne postoji jasan i konkretan odgovor kabelskih distributera zbog čega se uporno prolongira emitiranje programa UNA TV.

Koncept medijskog povezivanja regije, promocija i isticanje najljepših vrijednosti ovog područja kroz raznovrstan sadržaj i produkciju svjetskog standarda, očigledno nije dovoljno dobar kriterij kabelskih distributera koji i uz veliki interes gledatelja, uskraćuju mogućnost svojim korisnicima da uživaju u programu UNA TV.

UNA televizija okupila je tim vrhunskih profesionalaca iz cijele regije koji broji više od 250 zaposlenih, od kojih je 80 renomiranih medijskih eksperata, novinara i voditelja iz Hrvatske. Uložena su milijunska sredstva u izgradnju modernog studijskog prostora, najsuvremeniju produkcijsku opremu i tehniku i postavljeni su najviši standardi kada je riječ o uvjetima rada.

Kabelski distributeri u Hrvatskoj unatoč uredno dostavljenim zahtjevima za emitiranje i detaljnom programskom konceptu,  konstantno odlažu odgovor ne navodeći ni jedan opravdani ni logičan argument. UNA TV trebala je biti u distribuciji od siječnja 2022. godine pa je odluka odložena za travanj, slijedilo je odgađanje na srpanj da bi na posljednjem, četvrtom sastanku po redu, predstavnicima UNA televizije rečeno da s odgovorom sačekaju do rujna.

Ova taktika odugovlačenja potpuno je suprotna svakoj ekonomskoj logici jer komercijalni distributeri svoja uložena sredstva pokrivaju isključivo zaradom na tržištu od oglašivača. Također, iznimno je neodgovorna prema svim zaposlenima u centrali UNA TV u Zagrebu čija radna mjesta sada direktno ovise od odluke vodećih kabelskih distributera. 

“Možda će biti, a možda i neće svakako je neodgovoran pristup koji ugrožava poslovanje bilo koje tvrtke na jednom tržištu i jasan je pokazatelj ozbiljnosti odnosa prema investitorima.  Unatoč velikoj krizi koja se najavljuje, dali smo iznimne uvjete rada svojim zaposlenima, uredno podmirujemo sve obveze i pokazali smo se kao iznimno društveno odgovorna medijska kuća koja je kvalitetnom i zdravom idejom zadobila povjerenje najvećih regionalnih zvijezda i profesionalaca. Kreirali smo sjajne formate koji su na čekanju upravo zbog neobjašnjivog odlaganja. Ukoliko ne postoji interes za postojanjem jedne takve tvrtke koja u svim segmentima poslovanja predstavlja najbolji primjer, milijunske investicije iz Hrvatske u potpunosti ćemo preusmjeriti u druge zemlje regije koje su također dio našeg regionalnog koncepta i koje su transparentne i otvorene za suradnju poput Makedonije i Crne Gore”, poručio je menadžment UNA TV. 

Bez brzog pozitivnog odgovora kabelskih distributera, trenutni planovi daljeg razvoja i ulaganja na hrvatskom tržištu gube svaki smisao te će povlačenje i preusmjeravanje investicija biti neminovno. Iskreno se nadamo da do ovakvog scenarija neće doći jer bi takva odluka bila ne samo pokazatelj odnosa prema investicijama već i politici zapošljavanja.   

Marin Duganđija od Marin Duganđija (12.2k bodova)
Jadničci... Nedaju im masoni, židovi... ;)

Slična pitanja

1 odgovor
1 odgovor
Ivan Gačić 26.12.2021. pitanje u rubrici Mediji od Ivan Gačić (8.7k bodova)
1 odgovor
Mario Ronić 26.12.2021. pitanje u rubrici Mediji od Mario Ronić (2.5k bodova)
1 odgovor
2 odgovora
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...