166 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Filmovi i serije od Mia Jelinčić (2.9k bodova)

Koje teme donosi TV emisija Ivane Paradžiković Lice pravde 25. svibnja 2022.? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+4 glasa
Redakcija od Redakcija (144k bodova)
prikazano od Znatko

Ne propustite novu emisiju Ivane Paradžiković

Lice pravde na UNA televiziji istražuje što se krije iza nacionalističkih grafita u Srbiji, nebrigu hrvatske države o djeci s posebnim potrebama te zašto se i dalje održavaju izbori ljepote

Mural s likom haškog osuđenika Ratka Mladića stajao je na zidu zgrade u centru Beograda nešto duže od četiri mjeseca, usprkos povremenim pokušajima da ga se preboja. Kada su aktivisti nevladinih organizacija namjeravali ukloniti mural, policija im je zabranila skup. To je na površinu izbacilo tenzije koje su prisutne već desetljećima u srpskom društvu. Murali Ratku Mladiću i Draži Mihajloviću ili grafit „Nož, žica, Srebrenica“ govore o dubinskoj podijeljenosti društva i svojevrsnoj prešutnoj legitimaciji ratnih zločina.

Mirela Čavajda, trudnica iz Zagreba kojoj hrvatske bolnice nisu htjele dopustiti prekid trudnoće iako joj dijete ima veliki tumor na mozgu otkrio je licemjerje ne samo državnog aparata, već i katoličkih udruga. Svojim osudama i reakcijama su poručile ženama da je najvažnije roditi, čak kada će to donijeti samo bol i muku djetetu i roditeljima. Kada bi dijete Mirele Čavajde nekim slučajem preživjelo, teret i trošak brige za njegov život i teško zdravstveno stanje pao bi na leđa roditelja. Kako to u praksi izgleda kad se hrvatska država brine o djeci s posebnim potrebama, saznat ćete od Hrvoja, koji je obolio od cerebralne paralize, Jana koji ima spinalnu mišićnu distrofiju te Helene, koja je život posvetila brizi za sina s Downovim sindromom. Poručuju: „Sami smo, ostavljeni i napušteni, društvo se ne brine o nama. Mi smo za institucije samo brojevi“.

Svojevrsna je predrasuda da manekenkama, modelima i svima koji „trguju“ vlastitom ljepotom najčešće manjka drugih sposobnosti. Iako svi žele izgledati lijepo, ukoliko steknete titulu koja to i dokazuje, vrlo lako možete postati meta negativnih komentara i kritika. Istovremeno, izbore ljepote prati brojna publika, a zanimljivi su industriji mode i ljepote, farmaciji i medicini. Koja je tajna izbora ljepote i zašto se djevojke i dalje prijavljuju na njih, saznajte od finalistica natjecanja Miss Universe Hrvatska u emisiji Lice pravde u srijedu 25. svibnja 2022. u 21 sat na UNI.

Slična pitanja

Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.4k komentara

1.4k korisnika

...