335 pregleda
Mia Jelinčić u rubrici Mediji od Mia Jelinčić
tagovi uređeni od Znatko

Koje će se teme obrađivati u TV emisiji Ivane Paradžiković Lice pravde 27. travnja 2022.? 

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Ne propustite novo izdanje "Lica pravde" na UNA TV-u

Lice pravde Ivane Paradžiković istražuje: Hrana nikada nije bila skuplja, hoćemo li biti gladni? Koliko je opasna bolest progerija? Kako danas žive Trešnjevčani, mještani malog vojvođanskog sela koji su 1992. osnovali republiku i rekli ne ratu

Od 1990., od kada UN-ova agencija za hranu objavljuje podatke, cijena hrane dosegla je rekordnu razinu. Najviše su poskupjele žitarice i biljna ulja zbog rata u Ukrajini, koja je bila najveći izvoznik. Predviđa se da će kilogram kruha uskoro dosegnuti 10 eura! I dok se analitičari pitaju hoće li biti dovoljno hrane, što čine vlade u regiji? Zašto na žitu iz Hrvatske zarađuju drugi, a proizvođači svinja iz Srbije su na gubitku? Ne propustite ovu reportažu u srijedu (27.04.2022.) u 21 sat na UNA TV-u.

U selo Trešnjevac na sjeveru Vojvodine ratne 1992. stiglo je dvjesto vojnih poziva. U selu je živjelo 96 posto mađarskog stanovništva, a tada je bila praksa slati u rat neproporcionalno velik broj pripadnika nacionalnih manjina. Trešnjevčani su odgovorili antiratnim prosvjedom, kojeg su inicirale žene, majke i supruge. Desetog svibnja 1992. JNA je tenkovima opkolila selo. Vođe prosvjeda skrile su se u pizzeriju Zicer, formirale krizni štab, a potom i osnovale svoju republiku. Tako je nastala Duhovna Republika Zicer. Postojala je 96 dana. 

Progerija ili Hutchinson-Gilfordov sindrom jedna je od najrjeđih bolesti na svijetu zbog koje oboljeli stare brže nego inače. Lice pravde donosi priču o mladoj ženi koja se bori s ovom opakom bolešću. Zbog bolesti njoj se protein progerin izlučuje u mnogo većoj količini od uobičajene i zbog toga njezini organi brže stare. Ivana iz Beograda je nevjerojatna i hrabra 35-godišnjakinja koja obožava fotografiju, svog psa, vježbanje. I svoj život.

Hrvoje Hladnik od Hrvoje Hladnik
Za ovu objavu smo ipak nekoliko sati zakasnili. :(
Ivana Mačić od Ivana Mačić
O čemu je ta emisija Lice pravde?

🎂🎉

Kao i svake godine, tako i ove, 7.12. Znatko slavi svoju novu godišnjicu, a ove godine je posebna: 10. jubilarna Znatkova godina postojanja!
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.7k pitanja

20.1k odgovora

7.2k komentara

1.6k korisnika

...