Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris

Kakav je Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra – Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

Jeunesses Musicales Jazz World Orchestra – Svjetski jazz orkestar glazbenih mladeži!

UTORAK 19.07.2022. • VRATA 20:00 • POČETAK 21:00 • UPAD 0 KN • MOČVARA

Ponajbolji mladi jazz glazbenici iz cijelog svijeta, u sklopu JM Jazz World Orchestra uvježbavaju program pod vodstvom renomiranog američkog trombonista Luisa Bonille.

Ovaj orkestar projekt je Međunarodne glazbene mladeži, a da bi sudjelovali u radu JM Jazz World Orchestra, glazbenici moraju proći oštru konkurenciju na audicijama. JM Jazz Orchestra, čini 22 mladih vrhunskih glazbenika iz 17 zemalja s pet kontinenta. Njih je međunarodni žiri izabrao kao najbolje među 143 prijavljena glazbenika.

Orkestar djeluje već 10 godina, a nastupio je na brojnim festivalima poput Gaume jazz festivala i Brosella jazz festivala u Belgiji, North Sea Jazz festivala u Nizozemskoj, Montreux jazz festivala u Švicarskoj i Liburnija jazz festivala u Hrvatskoj te je imao zapažene koncerte u Belgiji, Njemačkoj, Švicarskoj, Norveškoj, Italiji i Sloveniji. Značajna suradnja bila je i s Brussels jazz orkestrom i Mariom Scnheider te nastup na Unicredito festivalu u Milanu s Gonzalom Rubalcabom.

Unazad nekoliko godina orkestar svake godine nastupa i na Jazz is Back festivalu BP u Grožnjanu koji je postao i stalna adresa Orkestra.

Orkestar je nastupao s renomiranim glazbenicima kao sto su Renne Maning, Jim Rotondy, Gonzalom Rubalcaba, Karlheinz MIklinom, John Rilley, Hector Martignonon, Alex Sipiagin, Andy Mc Kee, Dick Oats i drugi.

Svake godine orkestar vode dobro znani svjetski glazbenici, a ove godine umjetnički voditelj ovog ansambla jest američki trombonist, skladatelj i pedagog Luis Bonilla. Porijeklom iz Kostarike, Bonilla je rođen i odrastao u Kaliforniji, te se školovao i specijalizirao za izvedbu velikog dijapazona glazbenih žanrova. Valja istaknuti da je svirao s velikanima kao što su McCoy Tyner, Dizzy Gillespie, Lester Bowie, Tom Harrell, Freddie Hubbard, Astrud Gilberto, Willie Colon, Toshiko Akiyoshi i mnogi drugi. Raznolikost žanrova koje izvodi, osim umijeća muziciranja, otkriva i njegovu sklonost ka istraživanju najkompleksnije i najzahtjevnije glazbe današnjice. Bonilla je član Vanguard Jazz Orchestra, svira i u sastavu Dave Douglas & Brass Ecstasy. Zadnje dvije godine nastupao je na turnejama s Philom Collinsom. Bio je redovni predavač na Manhattan School of Music i New England Conservatory, a od prošle godine redovni je profesor na Kunst Univerzitetu u Grazu - jazz odjel.

Koncert se održava u suradnji s programom Jazz u Močvari.

Dodatne infomacije možete saznati na:

Video o projektu 2017.

Promo video 2015.

Slična pitanja

1 odgovor 288 👀
1 odgovor 159 👀
1 odgovor 830 👀
1 odgovor 337 👀
1 odgovor 242 👀
1 odgovor 293 👀
1 odgovor 399 👀
1 odgovor 198 👀
1 odgovor 204 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.6k pitanja

22.2k odgovora

8.3k komentara

1.6k korisnika

...