Monika Kiris u rubrici Muzika i ples od Monika Kiris

Kako su završili 35. Dani Piva Karlovac 2022.?

* povezano sa odgovorom na pitanje: Kako je prošao vikend 35. Karlovačkih dana piva 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Redakcija

Uz jedan od posljednjih koncerata Hladnog piva, završili i 35. Dani piva Karlovac

Na glavnoj pozornici 35. Dana piva sviralo 12 poznatih domaćih glazbenika, a raznovrsna gastro i turistička ponuda privukla više od 60.000 posjetitelja

Marija Leaković / Produkt.hr

Jučerašnjim koncertom omiljenih hrvatskih punkera, Hladnog piva, završili su 35. Dani Piva Karlovac. Dobre atmosfere, najdraže zlatne tekućine i tematski osmišljenih jelovnika s pivom nije nedostajalo, a posjetitelji su uživali i u bogatoj turističkoj ponudi ovog grada susreta.

Jedan od razloga zašto svake godine sve više i više posjetitelja posjećuje najveću pivsku manifestaciju u Hrvatskoj svakako je odličan glazbeni program s raznovrsnim izvođačima koji osiguravaju zabavu za sve ukuse. Nakon što je koncertnu sezonu otvorio jedan od omiljenijih hrvatskih glazbenika, Zlatan Stipišića Gibonni, hitovi su se samo nastavili nizati u narednih 5 dana festivala. Na glavnoj pozornici svirala su neka od najvećih domaćih imena. U subotu je atmosferu zagrijao trio Pocket palma, a večer potpuno užarili Vatra i Urban. U nedjelju se plesalo uz Vannu koja je najvećim hitovima iz devedesetih raspametila sve prisutne, a luda atmosfera samo se nastavila uz Daleku obalu koja je uz novog vokala dobila onaj stari brzi ritam. U ponedjeljak je uslijedio povratak u osamdesete uz Denis&Denis, a potom je prepoznatljiva romantika Crvene jabuke preplavila Karlovac. 

Marija Leaković / Produkt.hr

Kulminacija 35. Dana piva uslijedila je velikim koncertom Hladnog piva koje ova godine također slavi 35 godina karijere, ali se ujedno i oprašta od zajedničkog rada. Stoga je ovo bio jedan od posljednjih koncerata.  

Osim na glavnoj pozornici, sviralo se i u gastro kutku s restoranom i lounge zonom, a glavni akteri su bili istarski Gustafi te lokalni Strings band, Rivers band, Black&White i lokalni DJ-i. U odličnoj atmosferi okupljeni su uživali u slasnim zalogajima i svijetu piva, naime, ovdje su uz Karlovačko pivo moglo probati i različita piva sa stranih tržišta poput Desperadosa, Uniona, craft piva Lagunitas i austrijskog Zipfera. Brojne posjetitelje oduševilo je i specijalno izdanje piva proizvedeno upravo za Dane piva - Peta rijeka. Radi se o nefiltriranom pale-aleu pivskih stručnjaka Veleučilišta u Karlovcu, s kojima HEINEKEN Hrvatska ima posebnu suradnju.

Uz neizostavne pivske perece, koji su se ovih dana trgali i grickali uz pivu, u karlovačkim restoranima i kafićima cijeli mjesec bio je u duhu piva. U zajedničkoj kampanji pod nazivom „Na pivo u Karlovac“ moglo se  uživati u posebno osmišljenim jelima s pivom, kao i u raznovrsnim koktelima čiji je zajednički sastojak bilo upravo pivo, a nudio se i veći broj pivskih brendova nego što je to uobičajeno.

Uz posebnu ponudu hrane, ovaj grad susreta u kojemu nikad ne manjka događanja, dodatno je oživio uz prigodnu turističku ponudu. Posjetitelji su tako mogli sudjelovati u turističkoj turi „Frtalj cenera“, posebnoj vožnji Kupom pod nazivom „Pivske priče sa Žitne lađe“ te u interaktivnoj zabavnoj igri „Pivska potraga“. Posebnu pažnju privukla je i izložba „Karlovačko kroz povijest“ u galeriji ZILIK. Brojni predmeti karlovačke pivske industrijske baštine od 1900. godine do današnjih dana ugrijali su srca posjetitelja vrativši ih u neke prošle dane i uspomene. Najveća gužva vladala je ipak oko glavne atrakcije Manifestacije – balona na vrući zrak u kojemu su posjetitelji mogli iskusiti takozvani sputani let balonom.

O tome kako se uživalo na Danima piva svjedoči i mnoštvo fotografija snimljenih upravo na tematski osmišljenim foto kornerima i objavljenim na društvenim mrežama mnogobrojnih posjetitelja.

Dane piva ove je godine posjetilo više od 60.000 ljudi no u gradu je vladao red i dobra atmosfera jer su brojni posjetitelji za vikend pristigli organiziranim prijevozom, vlakom Dana piva iz Zagreba te autobusima iz Slunja, Duga Rese, Ogulina, Ozlja i okolnih mjesta. Bio je osiguran i besplatan parking na ŠRC Korana odakle je do festivala u grad vozio besplatni autobus. Pivo se točilo u reciklirajuće čaše, a svi oni koji su doprinijeli prikupljanju, mogli su dobiti i besplatno Karlovačko pivo za deset prikupljenih praznih čaša. HEINEKEN Hrvatska pobrinuo se i za podjelu narukvica Ja sam 18+ koje su uvelike pomogle konobarima da ne toče alkohol maloljetnicima, bez da u gužvi moraju provjeravati osobne iskaznice.

Dane piva organizira Grad Karlovac, Karlovačko je generalni sponzor, a izvršni organizatori su Turistička zajednica grada Karlovca i tvrtka Mladost d.o.o. Karlovac. Više informacija o 35. Danima piva možete pronaći na službenoj web stranici danipiva.net te na Facebook i Instagram profilima Dani piva Karlovac.

Slična pitanja

1 odgovor 295 👀
1 odgovor 340 👀
1 odgovor 245 👀
1 odgovor 833 👀
1 odgovor 163 👀
1 odgovor 427 👀
1 odgovor 206 👀
1 odgovor 493 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.7k pitanja

22.4k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...