220 pregleda
Nino Marić u rubrici Financije od Nino Marić (15.8k bodova)

Koja financijska fintech aplikacija je najbolja za transfer novca i plaćanje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+6 glasa
Marija Hojsak od Marija Hojsak (29.9k bodova)

Fintech financijske aplikacije su inovativan način moderne tehnologije koje nude načine za zamjenu već postojeće usluge u bankama. Takve kompanije omogućuju tehnološko rješenje u vidu mobilnih aplikacija za slanje ili primanje novca te kriptovaluta. Također, takve se kompanije, odnosno aplikacije, bave investiranjem, plaćanjem, kreditiranjem, osiguranjem ili danas sve popularnijim kriptovalutama. Na svjetskoj razini najpoznatije su:

  • Ant Financial
  • Xero SoFi
  • Avant
  • Klarna
  • Adyen 

Nadalje, jedna od najjednostavnijih i najboljih fintech domaćih aplikacija jest ona koju nudi PBZ digitalno bankarstvo. Potonja vam omogućuje usluge iz bilo kojeg dijela Hrvatske na bilo koje uređaju: mobitelu, laptopu ili tabletu. Neke od usluga koje nudi su: 

  1. #withCASH – podizanje gotovine bez kartice na PBZ bankomatima uz jednokratan kod koji se generira u mobilnoj aplikaciji
  2.  #withPAY – slanje novca kontaktima iz vašeg mobilnog uređaja koji su također članovi #withPAY-a
  3. #withSAVE – nov način štednje tako da odvajate manje iznose novaca na vašu štednju

digical-services-page

Također, vrlo poznata fintech aplikacija je Aircash koji je razvio plaćanje Mastercard karticom. Potonji se naziva prvim "digitalnim novčanikom" jer kroz svoju mobilnu aplikaciju omogućuje pohranu novaca te slanje i plaćanje istim, a isto tako i primanje novaca. Najme, tim se novcem može plaćati u dućanu, na kiosku, benzinskim postajama i na bilo kojem drugom prodajnom mjestu. Najvažnije je što se Aircash novčanikom može plaćati u cijelom svijetu na svim prodajnim mjestima, restoranima i kafićima, a isto tako novac možemo koristiti i prilikom online kupovine

Postani Aircash korisnik

Uza sve to, neke od poznatih i dobrih aplikacija, također su: Goodbudget (omogućuje štednju novaca i trošenje istog nakon nekog vremenskog perioda štednje), Expense Manager (nudi lak pregled čekovne knjižice i omogućuje praćenje svih troškova) i  Spending Tracker (vrlo pregledno korisnicima prikazuje prihode i potrošnju te tako omogućuje praćenje potrošnje). 

+3 glasa
Stjepan Vuksanović od Stjepan Vuksanović (5.8k bodova)

Aircash je jedna od najpropulzivnijih hrvatskih fintech kompanija koja postupno internacionalizira svoje poslovanje. Aircash je svestrana aplikacija, multivalutni svestrani novčanik koji koristi gotovo 500 tisuća pojedinaca svaki dan. Omogućuje postavljanje brojnih uprava u našoj zemlji, a sve više i u cijeloj Europskoj uniji. Jedan od mogućih ishoda je slanje gotovine posebno iz aplikacije, koja je korisniku nepogrešiva ​​u isto vrijeme na njegovom Aircashu. Ovaj prijenosni novčanik nadopunjen je Aircash plaćenom unaprijed Mastercard karticom, koja je dostupna za kupnju na različitim poslovima i jednostavno se povezuje s novčanikom Aircashmobilee, omogućujući plaćanje na rate bilo gdje u svijetu - online i u fizičkim trgovinama. Naime, podizanje gotovine moguće je na svim bankomatima u svijetu.

Slična pitanja

1 odgovor
2 odgovora
Lovro Gorup 22.11.2020. pitanje u rubrici Sport i rekreacija od Lovro Gorup (4.4k bodova)
2 odgovora
1 odgovor
Marija Miljević 05.11.2021. pitanje u rubrici Financije od Marija Miljević (10.4k bodova)
1 odgovor
Monika Kiris 07.10.2022. pitanje u rubrici Financije od Monika Kiris (11.1k bodova)
Znatko medijski pokriva

Data Science Conference Adria 23

DSC ADRIA 23

Pripremite se za najinovativniju AI konferenciju godine u Adrija regiji!

online, 16. 5. 2023.
Zagreb, 17. i 18. 5. 2023.
Rijeka, 19. 5. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

ST.ART UP 2023

ST.ART UP 2023

& GAME CHANGER AWARDS

Zagreb, 24. - 27. 5. 2023.
Znatko medijski pokriva
Superprodavač 2023
Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.9k pitanja

17.3k odgovora

4.5k komentara

1.4k korisnika

...