Nino Marić u rubrici Financije od

Koja financijska fintech aplikacija je najbolja za transfer novca i plaćanje?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

2 odgovor(a)

+7 glasa
Marija Hojsak od

Fintech financijske aplikacije su inovativan način moderne tehnologije koje nude načine za zamjenu već postojeće usluge u bankama. Takve kompanije omogućuju tehnološko rješenje u vidu mobilnih aplikacija za slanje ili primanje novca te kriptovaluta. Također, takve se kompanije, odnosno aplikacije, bave investiranjem, plaćanjem, kreditiranjem, osiguranjem ili danas sve popularnijim kriptovalutama. Na svjetskoj razini najpoznatije su:

  • Ant Financial
  • Xero SoFi
  • Avant
  • Klarna
  • Adyen 

Nadalje, jedna od najjednostavnijih i najboljih fintech domaćih aplikacija jest ona koju nudi PBZ digitalno bankarstvo. Potonja vam omogućuje usluge iz bilo kojeg dijela Hrvatske na bilo koje uređaju: mobitelu, laptopu ili tabletu. Neke od usluga koje nudi su: 

  1. #withCASH – podizanje gotovine bez kartice na PBZ bankomatima uz jednokratan kod koji se generira u mobilnoj aplikaciji
  2.  #withPAY – slanje novca kontaktima iz vašeg mobilnog uređaja koji su također članovi #withPAY-a
  3. #withSAVE – nov način štednje tako da odvajate manje iznose novaca na vašu štednju

digical-services-page

Također, vrlo poznata fintech aplikacija je Aircash koji je razvio plaćanje Mastercard karticom. Potonji se naziva prvim "digitalnim novčanikom" jer kroz svoju mobilnu aplikaciju omogućuje pohranu novaca te slanje i plaćanje istim, a isto tako i primanje novaca. Najme, tim se novcem može plaćati u dućanu, na kiosku, benzinskim postajama i na bilo kojem drugom prodajnom mjestu. Najvažnije je što se Aircash novčanikom može plaćati u cijelom svijetu na svim prodajnim mjestima, restoranima i kafićima, a isto tako novac možemo koristiti i prilikom online kupovine

Postani Aircash korisnik

Uza sve to, neke od poznatih i dobrih aplikacija, također su: Goodbudget (omogućuje štednju novaca i trošenje istog nakon nekog vremenskog perioda štednje), Expense Manager (nudi lak pregled čekovne knjižice i omogućuje praćenje svih troškova) i  Spending Tracker (vrlo pregledno korisnicima prikazuje prihode i potrošnju te tako omogućuje praćenje potrošnje). 

+4 glasa
Stjepan Vuksanović od

Aircash je jedna od najpropulzivnijih hrvatskih fintech kompanija koja postupno internacionalizira svoje poslovanje. Aircash je svestrana aplikacija, multivalutni svestrani novčanik koji koristi gotovo 500 tisuća pojedinaca svaki dan. Omogućuje postavljanje brojnih uprava u našoj zemlji, a sve više i u cijeloj Europskoj uniji. Jedan od mogućih ishoda je slanje gotovine posebno iz aplikacije, koja je korisniku nepogrešiva ​​u isto vrijeme na njegovom Aircashu. Ovaj prijenosni novčanik nadopunjen je Aircash plaćenom unaprijed Mastercard karticom, koja je dostupna za kupnju na različitim poslovima i jednostavno se povezuje s novčanikom Aircashmobilee, omogućujući plaćanje na rate bilo gdje u svijetu - online i u fizičkim trgovinama. Naime, podizanje gotovine moguće je na svim bankomatima u svijetu.

Slična pitanja

1 odgovor 527 👀
2 odgovora 1.4k 👀
2 odgovora 336 👀
1 odgovor 1.0k 👀
Marija Miljević 05.11.2021. pitanje u rubrici Financije od Marija Miljević
1 odgovor 541 👀
1 odgovor 291 👀
1 odgovor 207 👀
1 odgovor 479 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.6k komentara

1.6k korisnika

...