95 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris (8.9k bodova)

Preuzima li Badel 1862 u 2022.godini krovni brend Dalmacijavina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+8 glasa
Redakcija od Redakcija (131k bodova)
prikazano od Znatko

Badel 1862 preuzima krovni brend Dalmacijavina te brendove vina i kvasine

Nakon što je početkom 2020. preuzeo brendove jakih alkoholnih pića, Badel 1862 je 2022. zaključio dogovor s Dalmacijavinom o preuzimanju krovnog brenda te svih brendova vina i kvasine.

Direktor Vinoploda, Krešimir Lokas, izjavio je sljedeće:

„Vinski asortiman Dalmacijavina, kao i jaka alkoholna pića koja smo prethodno preuzeli, proizvodit će se u pogonima Vinoploda u Šibeniku, a kvasine u Badelovim pogonima u Sisku. Ovim dogovorom Badel 1862 i Vinoplod dodatno osnažuju svoje pozicije na vinskom tržištu, posebice u lokalnim dalmatinskim sortama kao što su Debit i Drniški Merlot. Punjenjem vinskih brendova Dalmacijavina dodatno pojačavamo proizvodnju u šibenskim pogonima, a korištenjem sinergija i daljnjim ulaganjima u razvoj sada još većeg broja vinskih brendova dobivamo dodatne mogućnosti kvalitetnog proširenja portfelja i rasta prodaje.“

Dalmacijavino je jedan od najprepoznatljivijih brendova s područja Dalmacije, s dugom tradicijom koju Badel 1862 želi očuvati.

Direktor Vinoploda, Krešimir Lokas, naglasio je:

„Baš kao što to dokazano uspješno radimo s Badelom 1862 i Vinoplodom tako i brend Dalmacijavina namjeravamo nastaviti razvijati i osuvremenjivati kako bismo ga približili i novim generacijama potrošača.“

Luka Diel – Zadro je istaknuo da s obzirom na dugogodišnju suradnju s tvrtkom Badel 1862, koja je od Dalmacijavina otkupljivala sirovine pa preuzela brendove jakih alkoholnih pića prije dvije godine, prodaja krovnog brenda Dalmacijavina upravo Badelu bio je poslovno prirodan slijed događanja.

Tvrtka Oštrc će i dalje poslovati s Badelom, a sada će to biti kroz najveći okrupnjeni dalmatinski vinograd u Petrovom polju iz kojeg će se većina sirovine prodavati upravo Badelu i Vinoplodu, što znači da se će se proizvodi Dalmacijavina i dalje raditi od istog grožđa od kojeg su se radili posljednjih 70 godina.

Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, uz uvjerenje da će brendovi Dalmacijavina u budućnosti biti kvalitetno pozicionirani na tržištu. Osim većeg fokusa na potencijal vinograda, u smislu još većih i kvalitetnijih prinosa, ali i gastronomsko-turističke priče koja se razvija posljednjih godina, u narednom periodu još će veći fokus biti stavljen na poslovanje i razvoj jednog od najjačih regionalnih brendova pića, Pipi, kao i na njegovo daljnje širenje.

Slična pitanja

1 odgovor
Mia Jelinčić 03.05.2022. pitanje u rubrici Hrana i piće od Mia Jelinčić (2.9k bodova)
1 odgovor
1 odgovor
1 odgovor
Marija Miljević 10.11.2021. pitanje u rubrici Hrana i piće od Marija Miljević (10.4k bodova)
Znatko medijski pokriva

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

WEEKEND FOOD FESTIVAL 2023

Najbolja gastronomija, hrana i catering

Rovinj, 14. - 16. 4. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

FUTURE TENSE 2023

FUTURE TENSE 2023

Poslovna konferencija orijentirana budućnosti

Zagreb, 10. i 11. 5. 2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Superprodavač 2023

Superprodavač 2023

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

10.6k pitanja

16.9k odgovora

4.2k komentara

1.3k korisnika

...