Monika Kiris u rubrici Kompanije i karijere od

Preuzima li Badel 1862 u 2022.godini krovni brend Dalmacijavina?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+9 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Badel 1862 preuzima krovni brend Dalmacijavina te brendove vina i kvasine

Nakon što je početkom 2020. preuzeo brendove jakih alkoholnih pića, Badel 1862 je 2022. zaključio dogovor s Dalmacijavinom o preuzimanju krovnog brenda te svih brendova vina i kvasine.

Direktor Vinoploda, Krešimir Lokas, izjavio je sljedeće:

„Vinski asortiman Dalmacijavina, kao i jaka alkoholna pića koja smo prethodno preuzeli, proizvodit će se u pogonima Vinoploda u Šibeniku, a kvasine u Badelovim pogonima u Sisku. Ovim dogovorom Badel 1862 i Vinoplod dodatno osnažuju svoje pozicije na vinskom tržištu, posebice u lokalnim dalmatinskim sortama kao što su Debit i Drniški Merlot. Punjenjem vinskih brendova Dalmacijavina dodatno pojačavamo proizvodnju u šibenskim pogonima, a korištenjem sinergija i daljnjim ulaganjima u razvoj sada još većeg broja vinskih brendova dobivamo dodatne mogućnosti kvalitetnog proširenja portfelja i rasta prodaje.“

Dalmacijavino je jedan od najprepoznatljivijih brendova s područja Dalmacije, s dugom tradicijom koju Badel 1862 želi očuvati.

Direktor Vinoploda, Krešimir Lokas, naglasio je:

„Baš kao što to dokazano uspješno radimo s Badelom 1862 i Vinoplodom tako i brend Dalmacijavina namjeravamo nastaviti razvijati i osuvremenjivati kako bismo ga približili i novim generacijama potrošača.“

Luka Diel – Zadro je istaknuo da s obzirom na dugogodišnju suradnju s tvrtkom Badel 1862, koja je od Dalmacijavina otkupljivala sirovine pa preuzela brendove jakih alkoholnih pića prije dvije godine, prodaja krovnog brenda Dalmacijavina upravo Badelu bio je poslovno prirodan slijed događanja.

Tvrtka Oštrc će i dalje poslovati s Badelom, a sada će to biti kroz najveći okrupnjeni dalmatinski vinograd u Petrovom polju iz kojeg će se većina sirovine prodavati upravo Badelu i Vinoplodu, što znači da se će se proizvodi Dalmacijavina i dalje raditi od istog grožđa od kojeg su se radili posljednjih 70 godina.

Ugovor je potpisan na obostrano zadovoljstvo, uz uvjerenje da će brendovi Dalmacijavina u budućnosti biti kvalitetno pozicionirani na tržištu. Osim većeg fokusa na potencijal vinograda, u smislu još većih i kvalitetnijih prinosa, ali i gastronomsko-turističke priče koja se razvija posljednjih godina, u narednom periodu još će veći fokus biti stavljen na poslovanje i razvoj jednog od najjačih regionalnih brendova pića, Pipi, kao i na njegovo daljnje širenje.

Slična pitanja

1 odgovor 353 👀
1 odgovor 1.8k 👀
1 odgovor 305 👀
1 odgovor 388 👀
1 odgovor 306 👀
2 odgovora 398 👀
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

KUPI ULAZNICU
Znatko predstavlja

Najnoviji trendovi u IT industriji

Zagreb
28. i 29. 11. 2024.

KUPI ULAZNICU

14.0k pitanja

22.7k odgovora

8.5k komentara

1.6k korisnika

...