Monika Kiris u rubrici Umjetnost i kultura od

Kakvi su rezultati projekta „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“ 2022.?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od
prikazano od Znatko

Predstavljeni rezultati projekta „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“: Spoj turizma, kulturnog naslijeđa i glazbe

U novosadskoj Kulturnoj stanici Eđšeg danas su predstavljeni rezultati projekta „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“, koji su ostvarili EXIT Fondacija i Nacionalni park baštine Opuštaser. Cilj projekta bila je promocija kulturnog nasljeđa i prelijepih turističkih destinacija granične regije Mađarske i Srbije, a trajao je od veljače prošle, 2021.godine do svibnja ove, 2022. godine, uz podršku IPA programa prekogranične suradnje Mađarska-Srbija. Na završnom događaju emitirani su dijelovi iz specijalne emisije „Mirna Bačka“ i sa velikog glazbenog događaja „Sunset Picnic“ u Opuštaseru.

Događaj je 28.rujna 2022. otvorio predsjednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, koji je istaknuo značajnost suradnje između Mađarske i Srbije i partnerstva između EXIT Fondacije i Nacionalnog parka baštine Opuštaser.

„Cilj projekta je i stvaranje uvjeta u kojima granice neće razdvajati. Mislim da je upravo iz tog razloga ovaj projekat veoma značajan. On je stvoren da bude kopča, veza i okvir za dugoročnu suradnju između  EXIT Fondacije i Nacionalnog parka baštine Opuštaser“, smatra Ištvan Pastor.

Pomoćnik ministra Ministarstva za Evropske integracije Mihajilo Dašić je čestitao na uspješno provedenom projektu i zalaganju za jačanje lokalnih zajednica i pogranične suradnje, i najavio raspisivanje novog poziva za projekte prekogranične suradnje u regionu početkom sljedeće godine, za period od 2021 – 2027. Okupljenima se obratio i direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević, koji je ovom prilikom izrazio zahvalnost svim sudionicima i partnerima projekta.

EXIT Press

Generalna tajnica Exita Tanja Nježić je istaknula da je projekt „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“ pokazao da glazbeni događaji mogu uspješno promovirati prelijepe turističke destinacije.

„O uspjehu projekta najbolje govore brojevi – video sadržaj koji je plasiran na društvenim mrežama, na IDE platformi i kroz emisiju Mirna Bačka, u ovom trenutku broji blizu osam milijuna pregleda. Tako je projekt izrastao u svojevrsnu platformu za razvoj turističkih, kulturnih i kreativnih potencijala naših prostora“, rekla je Nježić.

Rukovodilac muzeja Nacionalnog parka baštine Opuštaser Gabor Turda istaknuo je da je ogromna prednost projekta „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“ upravo pružanje novih načina i platformi za privlačenje više posjetitelja.

„Neke od prirodnih i kulturnih ljepota Mađarske dobile su priliku za prikazivanje u sasvim drugom svjetlu, uz organiziranje velike glazbene manifestacije na kojoj su nastupile zvijezde ATB i Topic”, podsetio je Turda.

Završni događaj vodio je glazbenik, voditelj i glumac Bojan Ivković, a pored fenomenalnog glazbenog dijela programa koji je priredio Marko Louis, okupljeni su imali priliku i da degustiraju specijalitete iz Bača i Opuštasera.

EXIT Press

U okviru projekta „Događaji na nevjerojatnim destinacijama“ pokrenuta je web platforma incredibledestinations.events, na kojoj se prikazuju svi događaji sa ovog i sličnih projekata, koji predstavljaju ljepote nevjerojatnih destinacija. Sam projekt osmišljen je tako da se uz sudjelovanje popularnih internacionalnih glazbenih zvijezda i uz pomoć kreativne industrije i inovativnih digitalnih i video alata promoviraju destinacije. Prva u nizu bila je Bačka Tvrđava, prelijepo srednjevekovno utvrđenje, lokacija na kojoj je snimljena i specijalna emisija „Mirna Bačka“, čiji su gosti bili cijenjeni glazbenici iz regije: Lajko Felix, Marko Louis, Mile Kekin i Rambo Amadeus, dok je domaćin specijalnog programa bio Bojan Ivković.

Kao dio projekta, organizirana je i kulturno turistička tura od 13. do 19. lipnja 2022. godine, koja je uključila obilazak atrakcija na ruti od Novog Sada do Opuštasera. Tijekom tjedan dana, grupa mladih iz Srbije i Mađarske obišla je znamenitosti Novog Sada, Sremskih Karlovaca, Petrovaradina, Bača, Sombora i Subotice, uključujući vožnju Dunavom, projekciju specijalne emisije u Baču, kao i posjetu vinariji „Zvonko Bogdan“. Nakon prelaska u Mađarsku, program se sastojao od obilaska Segedina i Opuštasera. Vrhunac ture je bio 18. lipnja, kada je održan centralni glazbeni događaj – SunSet Picnic, čije su glavne zvijezde bili producenti i hitmakeri ATB i Topic, i koji je okupio više od 2.400 posjetitelja. Snimci nastupa headlinera su premijerno prikazani 12. kolovoza, na Međunarodni dan mladih, i dostupni su na YouTube kanalu i Facebook stranici EXIT fondacije, kao i IDE platforme.

Slična pitanja

1 odgovor 232 👀
1 odgovor 222 👀
1 odgovor 206 👀
1 odgovor 236 👀
Znatko predstavlja

Digital Commerce & Business Conference

Umag
od 8. do 12. 05. 2024.

REGISTRACIJA
Znatko predstavlja

Umjetna inteligencija u službi prodaje

Zagreb
24. - 25. 10. 2024.

ULAZNICE

13.8k pitanja

22.5k odgovora

8.4k komentara

1.6k korisnika

...