130 pregleda
Monika Kiris u rubrici Mediji od Monika Kiris
uređen od Znatko

Koji je dar kardinal Parolin dobio od Laudato TV-a na Međunarodnoj konferenciji EWTN-a 2022. godine?

Domagoj Erol od Domagoj Erol
Haha! Pročitao jutros - "kardinal paromlin" :D

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+5 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

KARDINAL PAROLIN PRIMIO DAR LAUDATO TV-A

Kardinal Pietro Parolin, državni tajnik Svete Stolice, primio je zahvalu i dar Laudato TV-a. Na svečanoj gala večeri u Rimu koja je održana u sklopu Međunarodne konferencije EWTN-a, urednik stranog programa Luka Radočaj u ime Laudato TV-a zahvalio je kardinalu Parolinu za blagoslov i pismo koje je uputio sudionicima koncerta ‘Progledaj srcem’ u lipnju ove 2022. godine.

Vedrana Cvetko Vrbanac / LTV

Prilikom susreta kardinalu je uručen sažetak video snimke s koncerta na Maksimiru i križ iz Galerije Laudato, unikatni rad umjetnice Dunje Cossetto. Uz zahvale za dar, državni tajnik Svete Stolice pohvalio je još jednom uspješnost koncerta ‘Progledaj srcem’ i čestitao na organizaciji koja je okupila više od 50 tisuća ljudi.

7. Konferencija EWTN-a, najveće svjetske katoličke TV mreže, televizija podružnica i partnerskih televizija, se održava do 21. listopada 2022. u Rimu. Pod geslom susreta ‘U vremenima krize pozvani smo očima vjere gledati naprijed’ okupili su se predstavnici katoličkih televizija iz osamnaest zemalja, među kojima i Hrvatska.

Konferenciju je otvorio Michael Warsaw, predsjednik Uprave i izvršni direktor EWTN-a, a u uvodnom dijelu prikazan je video s koncerta ‘Progledaj srcem’ na Maksimiru. Uz aktualne teme, na Konferenciji se razgovara o budućnosti i ulozi katoličkih medija u svijetu. 

U obraćanju sudionicima Konferencije na svečanoj večeri kardinal Parolin je istaknuo kako živimo u društvu u kojem svakodnevno možemo svjedočiti napadima na istinu.

Državni tajnik Svete Stolice, naglasio je:

‘Istina treba biti temelj civilizacije, a glavni promicatelji istine suvremenog svijeta upravo su katolički mediji. Međutim, moramo shvatiti kako nismo vlasnici istine, već samo služimo vrhovnoj Istini, a to je naš Gospodin, Isus Krist, kojeg u svome poslu neprekidno moramo promicati. Kako je uvijek govorila začetnica EWTN-a, Majka Angelica: "Svi smo pozvani služiti istini, pitanje je samo tko će se od nas odazvati na taj poziv." Neka vam istina uvijek bude temelj vašeg poslanja, a ja vam zahvaljujem na njemu i želim da uvijek imate snage i vjere za sve izazove koje ćete susresti na tom putu poslanja.’

Video sažetak Progledaj srcem: 

Znatko medijski pokriva


Zagreb
30. 09. 2023.

ULAZNICE uz POPUST
Znatko medijski pokriva
TEHNOLOŠKA SENZACIJA GODINE

Zagreb
12. 10. 2023.

KUPI ULAZNICE
Znatko medijski pokriva
Engage in a new social, business and technological revolution

Zagreb
19. i 20. 10. 2023.

KUPI ULAZNICU
Znatko medijski pokriva

Kako prodavati kupcima budućnosti?

Zagreb, 19. i 20.10.2023.
ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Powered by Intersec

Ljubljana
25. i 26. 10. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.0k pitanja

18.9k odgovora

6.1k komentara

1.5k korisnika

...