154 pregleda
Monika Kiris u rubrici Hrana i piće od Monika Kiris

Što poznati TV chef i svećenik Leo Patalinghug misli o Hrvatskoj?

Prijavite se ili registrirajte kako biste odgovorili na ovo pitanje.

1 odgovor

+7 glasa
Redakcija od Redakcija
prikazano od Znatko

CHEF o.LEO PONOVNO U HRVATSKOJ

Poznati TV chef, američki svećenik o. Leo Patalinghug, ponovno je posjetio Hrvatsku. Treći puta u tri godine boravi u našoj zemlji. Ovoga puta doveo je na hodočašće grupu od petnaest Amerikanaca kako bi im pokazao svetišta i ljepote Hrvatske. 

Vedrana Cvetko Vrbanac / LTV

Tijekom devetodnevnog boravka grupa je pod njegovim vodstvom posjetila više lokacija, a bio je i u zadarskom TV centru Laudato TV-a za koji je dao intervju. Istaknuo je kako je Hrvatska blagoslovljena prirodom, hranom, kulturom i vjerom. Na putovanju je posjetio Zagreb i katedralu koja je još u rekonstrukciji, Plitvička jezera za koja tvrdi da su prirodna Božja katedrala, Svetu Misu slavio je u Crkvi hrvatskih mučenika u Udbini kao i u zadarskoj Crkvi sv. Šimuna u kojoj je grupa posjetila grob ovoga sveca. Uputili su se i u Međugorje te završili putovanje u Dubrovniku pohodom sv. Vlahi.

Karizma oca Lea je hodočasnička što pojašnjava čežnjom da izvuče vjernike iz župa na hodočašća, jer je Crkva hodočasnička. 

'Pozvan sam u svijet i želim povesti što više ljudi kako bi vidjeli što je Katolička crkva učinila za svijet. Gdje god je ona to mjesto je dom i ono je lijepo i sveto.' - ističe o. Leo koji ima i posebnu vezu s Međugorjem. 'Bilo je to moje prvo mladenačko daleko putovanje, moj prvi posjet Europi. Bio sam si jako važan. Iako sam mislio da ću tamo upoznati lijepe mlade djevojke, upoznao sam našu zajedničku nebesku majku. Imao sam privilegiju upoznati divna i sveta mjesta, tako je i Hrvatska postala jedna od mojih omiljenih lokacija.' 

Otac Leo je svoj posjet završio obećanjem da će iduće godine tijekom svog boravka u Hrvatskoj kuhati na setu kulinarske emisije Laudato TV-a 'Svi za stol'. Do tada ga možemo gledati u emisiji 'Recepti oca Lea' na istom kanalu.

Otac Leo je vrsni kuhar koji je svoje kulinarske vještine i druge talente ugradio u pokret 'Milost prije obroka' kojem je cilj ponovno okupiti i jačati obitelji oko obiteljskog stola i zajedničkih obroka. Otac Leo je pohađao poznatu talijansku kulinarsku školu 'Cordon Bleu' u Perugii, autor je kuharice, a sudjelovalo je i u kulinarskom TV natjecanju. Kao urednik i voditelj TV emisije na najvećoj svjetskoj katoličkoj mreži EWTN u 'Receptima oca Lea' spaja glavne sastojke – ljude, hranu i vjeru koja ih povezuje. 

Slična pitanja

1 odgovor
Znatko medijski pokriva


Zagreb
29. i 30. 11. 2023.

ULAZNICE
Znatko medijski pokriva

Prva Hrvatska konferencija o gig ekonomiji

Zagreb
6. 12. 2023.

ULAZNICE

Medijska platforma Znatko

NAJNOVIJE VIJESTI

Impressum | Znatkova redakcija

12.6k pitanja

20.1k odgovora

7.1k komentara

1.6k korisnika

...